Repriza nereda iz Đenove i prekid utakmice moguć i protiv Velsa?!

Prema saznanjima Blicsporta, potvrđenim i u policiji, službama bezbednosti i Fudbalskom savezu Srbije, određena grupa huligana koja nam je i prethodnih godina donosila mnogo problema ozbiljno razmišlja o prekidu utakmice sa Velsom!

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je najvažnija utakmica u 2017. godini. Pa, možda čak i u celim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Pobedom nad Velsom, 11. juna na ”Marakani”, “orlovi” bi praktično obezbedili minimum mesto u baražu, a napravili bi i ključni korak ka direktnom plasmanu.

Ono što je dobro, oko njih opet vlada prava pobednička atmosfera. Kao 2010. kada nas je Radomir Antić odveo u Južnu Afriku. Vratili su poverenje gotovo cele nacije i sada se s pravom posle dugo vremena nadaju punom stadionu.

Međutim, ne misle baš svi tako.

Prema saznanjima Blicsporta, potvrđenim i u policiji, službama bezbednosti i Fudbalskom savezu Srbije, određena grupa huligana koja nam je i prethodnih godina donosila mnogo problema ozbiljno razmišlja o prekidu utakmice sa Velsom! Razlog? Sličan onom zbog koga je prekinut i sada već čuveni duel sa Italijom u Đenovi – netrpeljivost prema Savezu.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza trenutno je nekima trn u oku, o čemu svedoči i nedavni napad na njegovu porodicu (!), i ova utakmica je prilika za njihovu novu akciju kojom bi naneli nesagledivu štetu kako njemu, tako i reprezentaciji i Savezu. S obzirom na ranije prekršaje (šest kazni u poslednjih pet godina), ali i upozorenja FIFA i UEFA, ukoliko bi uspeli u svojim namerama, Srbija bi vrlo lako mogla da bude čak i izbačena iz kvalifikacija.

– Mi imamo ista saznanja i već smo po tom pitanju obavili veliki broj razgovora sa policijom i službama bezbednosti – kaže za Blicsport Goran Bunjevčević, direktor reprezentacije. – Takav scenario za nas bi bio poguban, i zato i ovom prilikom apelujem na državne organe da učine sve kako bi sprečili eventualne nerede, ali i na navijače da se ponašaju civilizovano i da nam ne nanose novu štetu.

Bunjevčević ističe da će „Marakana” biti puna, te da će svi biti na velikom ispitu.

– Svako ko sebi da za pravo da napravi problem, taj je direktan neprijatelj Srbije. I tačka. A najgore je što i pojedinac može da izazove nered. Čak i jedna baklja može da bude fatalna. Setite se Đenove ili slučaja “dron”. Zato je i angažovan rekordan broj redara, policajaca i specijalnih snaga. Igrači su u euforiji, među njima je odlična atmosfera, i eventualni prekid bi ih dotukao. Lično ne želim čak ni da pomislim da je sve to moguće – zaključio je Bunjevčević.

Da li huligani imaju tu moć? U to ne treba sumnjati. Dovoljno je uostalom da se setimo Đenove, posle koje smo zbog prekida ostali bez bodova, publike i 120.000 evra. Ili, još svežije, kada su u Humskoj protiv Albanije provalili ogradu, razgrnuli redare i uleteli u teren u želji da se obračunaju sa protivničkim igačima. Tada su samo pukom srećom izbegnute ozbiljnije posledice.

Na potezu su FSS, ali prvenstveno službe bezbednosti i policija. Mnogo je bolje sprečiti probleme nego da posle opet razvijamo onaj osećaj kako se ceo svet urotio protiv nas.

Čeferin nas upozorio

Da smo pod posebnom lupom UEFA i FIFA, i da bi novi incident mogao biti fatalan, dovoljno govori izjava Aleksandra Čeferina, prvog čoveka evropske Kuće fudbala prilikom posete Beogradu.

– Ne može FSS ništa bez pomoći države. Ne može Slaviša Kokeza da privede ljude, da ih zatvara. Država apsolutno to mora da podržava, da se zna da ti ljudi više ne mogu da uđu na stadion. Bitna je edukacija, ali nažalost i represija, Srbija je u ozbiljnoj opasnosti da se izbaci iz takmičenja – naveo je Čeferin.

Napunili bismo i dva stadiona

Bunjevčević ističe da za duel sa Velsom vlada nezapamćeno interesovanje.

– Da možemo, napunili bismo i dva stadiona. Svakog dana dobijam neverotan broj molbi za karte, teško je svima izaći u susret. Prodaja ide odlično i sa ponosom mogu da kažem da nas posle dugo vremena očekuje spektakl. Samo da sve to neko ne pokvari.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!