Radovi na stadionu gde Srbija treba da igra protiv Kostarike debelo kasne (VIDEO)

Na manje od tri meseca do početka Svetskog prvenstva, stadion u Samari je jedini na kome još uvek nije postavljena travnata podloga.

Iako su Rusi uveravali kako će svi stadioni biti završeni do starta Svetskog prvenstva u fudbalu, neizvesno je hoće li stadion u Samari biti završen na vreme.

Radovi na Samara Areni nekoliko puta su prekidani i prilično kasne, pa Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) strahuje kako neće sve biti završeno do početka Svetskog prvenstva.

Federalna služba za zaštitu životne sredine, tehnološkog i nuklearnog nadzora (Rosteknadzor) zatražila je u decembru 2017. da svi radovi budu prekinuti na tri meseca, a čak je i predsednik Rusije, Vladimir Putin, priznao je da postoje problemi, da radovi na izgradnji jednog stadiona kasne, ali da će do početka Svetskog prvenstva sve biti završeno.

“Zabrinuti smo zbog kašnjenja radova. Još je mnogo posla, a svi rokovi su probijeni. Potrebna je ogromna količina posla kako bi se sve stiglo na vreme”, kazao je Colin Smith, šeg nadzornog odeljenja FIFA.

Na manje od tri meseca do početka Svetskog prvenstva, stadion u Samari je jedini na kome još uvek nije postavljena travnata podloga.

U svetskoj fudbalskoj federaciji strahuju kako zbog kašnjenja radova neće uspeti na vreme postaviti svoju opremu i testirati stadion. Međutim, izvršni direktor lokalnog Organizacionog odbora Aleksej Sorokin pokušao je smiriti delegaciju FIFE rekavši kako će svi radovi biti završeni do kraja aprila.

“Sve će biti završeno do kraja aprila i biće dovoljno vremena za sva testiranja”, poručio je Sorokin. Cosmos Arena moći će da primi 44.918 ljubitelja fudbala, a troškovi izgradnje procenjuju se na 320 miliona dolara.

Na stadionu u Samari igraće se šest utakmica. U grupnoj fazi igraće se utakmice Kostarika – Srbija, Danska – Australija, Urugvaj – Rusija i Senegal  – Kolumbija. Na istom stadionu igraće se i jedan susret osmine finala i jedan susret četvrtfinala.

Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusiji trajaće od 14. juna do 15. jula.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!