Prijateljska: Srbija – Republika Irska (20,45, RTS1)

Selektor Srbije Siniša Mihajlović traži podršku publike

Novi selektor, novi igrači, nove obaveze. Praktično od večeras i prijateljskog meča sa Irskom, Srbija započinje novo poglavlje na svom novom putu ka Brazilu. Idućeg meseca, na startu kvalifikacija, naše najbolje fudbalere očekuju dva veoma važna meča, najpre sa Škotima 8. septembra u Glazgovu i 11. protiv Velsa u Beogradu.

Protivnici za svaki respekt, poštovanje, imajući u vidu dugu i bogatu tradiciju ostrvskog fudbala. Zato će večerašnji ispit na našem najvećem stadionu protiv Irske, biti veoma važan za stvaranje najbolje koncepcije, koja selektoru Mihajloviću može da posluži u okršajima sa Škotima i Velšanima.

Duel sa Ircima biće debitantski za mladog selektora pred domaćim navijačima. Biće to ujedno i prava prilika da se naši ljubitelji fudbala upoznaju sa novim timom koji će izneti najveći teret u predstojećim kvalifikacijama. Ujedno, biće to divna prilika da na delu vidimo selekciju koja je bila učesnik evropske smotre na nedavno završenom šampionatu u Poljskoj i Ukrajini.

Mihajlović još uvek nije jasno formulisao najbolji tim, ali je na dobrom putu da to veoma brzo uradi, s obzirom da je na prethodnoj turneji dao šansu mnogim igračima. Neki će svakako biti izostavljeni sa spiska, drugi su se pak stavili na raspolagenje mladoj selekciju, koju takođe u septembru očekuju važni ispiti. A oni koji večeras budu istrčali, uz naravno, blage korekcije, koje se mogu očekivati, istrčaće 8. septembra u Glazgovu.

– Stadion Zvezde u meni budi najlepša sećanja, to je mesto gde sam mnogo puta kao igrač pobeđivao, gde sam se radovao. Sada sam u nekoj novoj poziciji. U želji da svi zajedno pomognemo srpskom fudbalu, potrebna nam je podrška navijača, bez obzira na klupsku pripadnost. Mislim da naši navijači to mogu – kaže Mihajlović.

Irci u Beograd stižu bez glavnih vedeta, Šaja Givena, Robi Kina, Ričard Dana, ali to svakako ne umanjuje značaj večerašnjeg susreta na ,,Marakani”. O njima znamo da gaje agresivan fudbal u kome nema predaje do kraja i u kome igrači daju svoj maksimum. Iskusni Italijan Đovani Trapatoni je uspeo da ih odvede na Evropsko prvensvo.

– Mislim da su posle Engleske svakako najkvalitetnija reprezentacija na Ostrvu. O Trapatoniju, jednom od najboljih italijanskih trenera svih vremena ne treba previše trošiti reči, zna se njegov rad i delo. Gde god da je bio imao je uspeha. Dobro ga poznajem, kaže selektor,,orlova”.

Mihajlović je protiv Španije, Francuske i Švedske rekao da rezultat nije bio u prvom planu, ali, da je sada situacija sasvim drugačija.

– Sada rezultat jeste važan, i večeras protiv Iraca, i ubuduće u svakoj kvalifikacionoj utakmici. Pobede su važne jer podižu samopouzdanje. One stvaraju jedan novi ambijent, pobednički mentalitet kod svake ekipe.

Naš selektor je za večeras najavio i promenu sistema igre ali na konferenciji nije želeo da se javno izjašnjava o ekipi koja će istrčati protiv Iraca.

– Svakako da ćemo promeniti način i stil igre, mečevi na turneji su nam dobro došli da sagledamo dobre ali i loše strane naše ekipe. Pravićemo sistem igre koja namaodgovara, tako će biti i protiv Irske.

Prvotimac Mančester sitija Aleksandar Kolarov kaže da je sada svaka utakmica važna:

– Večerašnjom utakmicom započinjemo jednu novu priču, nadam se da će biti uspešna, jer svi želimo da idemo u Brazil.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!