Otkrivena bista dr Milutinu Ivkoviću Milutincu

Akcija za obnovu spomenika dr Milutinu Ivkoviću Milutincu, na inicijativu Politike, dobila je epilog.

U parku, iznad zapadne tribine stadiona Partizana, svečano je otkrivena bista dr Milutinu Ivkoviću, legendarnom kapitenu reprezentacije Jugoslavije, koji je predvodio tim na prvom Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su predstavnici grada i GO Savski venac, čelni ljudi FSS i „Partizana”, rukovodioci javih preduzeća koja su učestvovala u obnovi, predstavnici gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ekipa filma „Montevideo, bog te video”, autor biste akademik Vladimir Jokanović, sportski novinar Saša Petrović, koji je o stanju Milutinčevog spomenika i obavestio redakciju „Politike”, posle čega je cela priča i krenula…

Na svečanosti su bili prisutni i ćerka dr Ivkovića Gordana Šikuljak, a iz Čikaga stiže Milutinčeva unuka Ela Đorđević, koja poslednjih dvadeset godina sa porodicom živi u SAD.

Povodom sedamdesetogodišnjice od kada su okupatori 25. maja 1943. streljali dr Ivkovića, Politika je uz podršku GO Savski venac, FS Srbije, Partizana, JKP „Pogrebne usluge” i Javnog osvetljenje realizovala obnavljanje biste. Da podsetimo, početkom godine nepoznati počinioci oštetili su bistu i grafitima iškrabali postament.

Obnova spomenika u dokumentarcu

Povodom sedamdeset godina od pogibije dr Milutina Ivkovića, RTS će emitovati dokumentarni film o Milutincu, čiji je autor Vladimir Stanković, pisac knjige „Montevideo, bog te video”. Režiser ovog dokumentarca Vladimir Petrović Pjer planira da upravo kadrovima obnovljenog spomenika završi televizijsku storiju o legendarnom kapitenu fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!