‘Orlovi’ spremni za kengure

U hotelu Sanisajd Park, u Johanesburgu održana konferencija za štampu, kojoj su od srpskih reprezentativaca prisustvovali Dejan Stanković i Miloš Krasić. Veoma cene “Ozije” ali vide Srbiju u osmini finala. Naš tim ima dovoljno iskustva i umeće da se izbori za pritiskom.

Dejan Stanković kaže da je teret koji su reprezentativci nosili na svojim leđima posle poraza od Gane još uvek prisutan, ali da to neće predstavljati problem.

“Mislim da je ranac još puniji, sigurno da pobedom protiv Nemačke si se vratio, stavio stvari na svoje mesto i opet zavisi od tebe. Pritisak je sastavni deo ovog takmičenja i sastavni deo fudbala,ali mi imamo iskustva da se nosimo sa tim.”

Upitan koji bi od tri trofeja Intera ove sezone dao za ispunjenje cilja sa reprezentacijom Srbije, kapiten je odgovorio:

“Ne bih dao nijedan jer su to totalno različite stvari. Ta tri trofeja sam zaslužio, želim da zaslužim i ovaj “trofej” sa reprezentacijom. Pod obavezno da se dobije Australija a posle toga, dometi, ne možemo da ih biramo, ali može dosta toga da se odluči u jednoj utakmici.”

Srbija je na utakmicama protiv Francuske i Nemačke imala problem kada je imala igrača više.

“Ja se nadam da će obe ekipe igrati 11 na 11. Očekujem stvarno takmičarsku, tešku utakmicu. Pričali smo posle Nemačke o tom našem problemu kada imamo igrača više. Radićemo na tome da popravimo i taj detalj.”

Australija će na meču protiv Srbije biti oslabljena za suspendovane Harija Kjuela i Krega Mura a i Vins Grela će verovatno propustiti meč zbog povrede.

“Sigurno da i pored toga što su oni stvarno možda i najbolji igrači, imaju dobre zamene, to je jedan dobar kolektiv, imaju dobru disciplinu u igri, dosta trče, što su pokazali i u ovim utakmicama, ali sigurno da će im faliti ovi igrači,” istakao je Miloš Krasić.

Krasić veruje u uspeh protiv Australije.

“Mislim da od početka utakmice sa Ganom nije bilo to to. Protiv Nemačke je bila druga priča, sa jednom ofanzivom, sa dobrom pas igrom, a sigurno da to može još bolje. Nema razloga za neki strah, respektujemo protivnika, cenimo njihove kvalitete, ali mislim da treba samo sebe da gledamo, da se što bolje pripremimo za tu utakmicu.”

Jubilarni stoti trening pod selektorskom palicom Radomira Antića odrađen je u večernjim satima, da bi se ekipa pripremila za uslove koji je očekuju u narednom meču.

“Sinoć smo prvi put trenirali u večernjim satima, mislim da imamo odlične uslove za rad. Svi smo profesionalci, moraćemo da se naviknemo kakvo god da bude vreme. Mislim da ne bi trebalo da nam bude problem što je ovo večernja utakmica, samo da se mi dobro pripremimo.”

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!