Odlaganje Evropskog prvenstva je neizbežno

Sve više stvari upućuje na to da ćemo ovog leta ostati bez kontinentalnog takmičenja.

Pandemija korona virusa nastavlja da se širi Evropom, ali i ostatkom sveta, i to i dalje ostavlja veliki uticaj na sportske manifestacije.

Kako stvari stoje, ni Evropsko prvenstvo u fudbalu ovog leta neće biti odigrano!

Tako bar tvrde izvori “AS”-a iz UEFA, organizatora predstojećeg EURO 2020.

Španski list navodi da Evropska kuća fudbala ima sve više problema sa organizovanjem svojih takmičenja, a EURO koji se održava u 12 evropskih gradova bio bi gotovo nemoguć za organizovanje.

“Generalan utisak je da je odlaganje EURO 2020 neizbežno”, tvrde izvori španskog lista iz UEFA.

“Postoje zemlje koje nisu na udaru pandemije i koje bi, u teoriji, mogle da organizuju EURO. Ali osim svih infrastrukturnih problema koje bi to povuklo, i dalje postoji rizik da bi virus mogao da se raširi. Malo je verovatno da će se to desiti”, navodi isti izvor.

“AS” podseća da je Aleksandar Čeferin na prošlonedeljnom kongresu UEFA u Amsterdamu odbijao da uopšte pomišlja na ideju da bi Evropsko prvenstvo moglo da bude odloženo. Ipak, izgleda da će i to morati da dođe “na dnevni red”.

“UEFA je u stalnom kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i svim evropskim federacijama, koje su prosledile mišljenja njihovih vlada. Svi ti faktori sugerišu da će biti nemoguće organizovati turnir kada je prvobitno bilo planirano”, rečeno je “AS”-u iz izvora bliskih UEFA.

Širom Evrope su brojne fudbalske lige već prekinute, poput Bundeslige i Premijer lige, koje su poslednje rešile da se odluče na takav čin.

Čini se da će i UEFA morati da se suoči sa realnošću u jednom trenutku, a još uvek nije poznato kakvo bi rešenje u tom slučaju bilo.

Pominjalo se odlaganje za leto 2021, ali i to bi moglo da bude u konfliktu sa brojnim drugim takmičenjima.

Izvor:
Mondo.rs
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!