Norveška i Srbija igraće pred praznim tribinama u Oslu

Utakmica polufinala baraža za Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije biće odigrana pred praznim tribinama u Oslu, objavio je Fudbalski savez Norveške.

Institut za javno zdravlje Norveške u utorak je preporučio da se sva okupljanja od 500 i više učesnika odlože ili otkažu zbog epidemije koronavirusa. To će uticati na sve međunarodne mečeve, fudbalsko prvenstvo, ali i ostale aktivnosti u fudbalu.

“Sa više od 370.000 aktivnih članova i mnogo onih koji svakodnevno prate fudbalu imamo veliku društvenu odgovornost. Oduvek smo jasno naglašavali da ćemo pratiti savete zdravstvenih organizacija”, rekao je direktor za komunikacije vladajućeg tela norveškog fudbala Gro Tvet Andersen.

Andersen je tako i potvrdio da će duel između Norveške i Srbije biti igran bez navijača.

“Pratili smo situaciju i pokušali smo da ustanovimo mere u skladu sa preporukama zdravstvenih organizacija koje će nam omogućiti da utakmica bude odigrana uz prisustvo publike. Kada su došle preporuke da se igra bez navijača, prirodno smo morali da se prilagodimo tome. Briga za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su planirali da budu na utakmici 26. marta nam je najvažnija”, naglasio je Andersen, “Želimo da utakmica bude odigrana 26. marta. Znamo da je prozor za reprezentativne akcije kratak, tako da je nalaženje novog termina izuzetno teško, ali je to svakako odluka Evropske fudbalske unije”

Takođe je najavljeno da će svima koji su već kupili karte za predstojeću utakmicu novac biti vraćen.

Susret između Norveške i Srbije moći ćete da pratite na Novoj Sport, a pobednik tog duela u borbi za plasman na EURO 31. marta će dočekati boljeg iz utakmice između Škotske i Izraela.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!