Niš gubi meč Srbija – Škotska?

Izvođači radova na rekonstrukciji “Čaira” kažu da su zbog loših vremenskih uslova pomerili rok sa 28. decembra prošle na 27. maj ove godine. Utakmica Srbija – Škotska zakazana je za 26. mart.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije posletila je prošlog leta, tačnije 8. juna, niški “Čair” koji se tada nalazio u početnoj fazi rekonstrukcije i tada je procenjeno da bi renovirani stadion FK Radničkog bio “favorit” za organizaciju utakmice kvalifikacija za SP između Srbije i Škotske.

Taj duel zakazan je za 26. mart ove godine.

Ipak, portal “Južne vesti” objavio je da su zbog niskih temperatura i loših vremenskih uslova obustavljeni svi radovi na rekonstrukciji niškog stadiona i da je postavljen novi rok za završetak radova – 27. maj.

Prethodno, stadion je trebalo da bude završen 28. decembra prošle godine, ali taj rok očigledno nije ispoštovan, jer tri od četiri tribine i dalje nisu završene.

“Na poslednjem sastanku sa koordinatorom projekta, rukovodstvom Sportskog centra Čair i izvođačima radova dogovoreno je da se zbog niskih temperatura stadion ‘konzervira’. Sve se stavlja van upotrebe dok ne budu odgovarajući uslovi. Trenutno nema radova”, rekao je Milan Pešić, gradski većnik za sport.

Rok za završavanje južne, severne i istočne tribine će najverovatnije biti pomeren za 27. maj 2013. godine.

“Glavni izvođač radova ‘MD Gradnja’ tražio je da se pomeri rok za završetak tri tribine. Gradonačelnik treba da donese konačnu odluku. Stadion mora biti završen, uložićemo sve napore da se završi”, dodao je Pešić.

Zajednica Superlige jesenas je dozvolila Radničkom da, doduše uz donekle umanjen kapacitet, odigra i utakmice sa Crvenom zvezdom i Partizanom i Vojvodinom na “Čairu”. Pitanje je da li će FSS odlučiti da igra utakmicu kvalifikacija za Mundijal na nedovršenom objektu, tim pre što se naš fudbal i Savez nalaze pod strogom prismotrom UEFA i FIFA zbog “Slučaja Kruševac”, ali i ranijih grehova poput onog u Đenovi.

U međuvremenu, FSS je prema ranijem planu pomoći učesnicima Superlige poslao još krajem septembra 160 lampi za četiri reflektora na “Čairu”, ali postavljanje sijalica i sređivanje stubova trebalo bi da počne tek posle božićnih praznika, ako i tu ne bude odlaganja.

“Ugovor za struju je potpisan, u narednih mesec dana biće namešteni reflektori. Trebalo je da radovi počnu sredinom decembra, ali zbog vremena nisu”, istakao je Pešić za “Južne vesti”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!