Nikolić: Zakon nije prepreka da mladi fudbaleri budu nagrađeni

Jedina prepreka da naši zlatni momci, koje slavi cela Srbija, postanu nosioci prava na doživotno mesečno novčano primanje je Uredba o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da su mladi fudbalski reprezentativci koji su osvojili svetsko prvenstvo zaslužili da ostvare pravo na doživotno mesečno novčano primanje i smatra da zakon nije prepreka da to pravo i ostvare, saopštio je Kabinet predsednika Republike.

U saopštenju se precizira da je u Zakonu o sportu predviđeno da se sportistima, državljanima Srbije koji osvoje medalju na Olimpijskim, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima…ili postanu osvajači DEJVIS kupa ili FED kupa dodeljuje nacionalno sportsko priznanje u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja nakon navršenih 40 godina života”.

Kako se u saopštenju navodi Zakon nije prepreka da osvajači prve srpske titule svetskog prvaka u fudbalu ostvare pravo na doživotno mesečno novčano primanje, a i predsednik Srbije misli da im to sleduje, jer su zaslužili.

– “Jedina prepreka da naši zlatni momci, koje slavi cela Srbija, postanu nosioci prava na doživotno mesečno novčano primanje je Uredba o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama” rečeno je u saopštenju. Predsednik je uveren, dodaje se, da uspeh naših mladih fudbalera podstiče u građanima Srbije veru u sebe i da je stoga neophodno nagraditi one koji su svojom upornošću, boreći se za Srbiju, postigli ono što ne uspevaju ni oni koji su za to nemerljivo više plaćeni i nagrađeni”.

Istovremeno, ne želeći da Ministarstvu finansija prepusti ocenu „finansijske opravdanosti” nagrade, predsednik Republike poziva i očekuje da se ta poslednja prepreka prevaziđe, kao i da ne ostane mogućnost da ta prepreka opstane u budućnosti” ističe se u saopštenju. Kako se dodaje, onda bi možda “vlasnici i glavni i odgovorni urednici tabloida… dobili podstrek da i sami potrče, skoče, ili bar iskreno podrže one koji to mogu, žele i rade to za Srbiju” uz ocenu da bi to predstavljalo objektivno izveštavanje.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!