N/FS BIH podržao duel Srbije i Republike Srpske

Izvršni odbor N/FS Bosne i Hercegovine dao je saglasnost za odigravanje prijateljske utakmice selekcije Republike Srpske i reprezentacije Srbije.

Kako je objavljeno na sajtu N/FS BiH, odluka je doneta jednoglasno, u skladu sa odredbama statuta te organizacije.

Ističe se da će ova odluka biti dostavljena i nadležnima u Svetskoj i evropskoj fudbalskoj federaciji (FIFA i UEFA), koje takođe moraju da daju saglasnost. UEFA nedavno nije odobrila meč selekcije Hrvatske i mostarskog kluba Zrinjski, iako se N/FS BiH složio.

Predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora N/FS BiH Mile Kovačević potvrdio je da u reprezentaciji Republike Srpske neće igrati samo Srbi, već i Bošnjaci i Hrvati, te da nastupi tog BiH entiteta nemaju nikakvu političku konotaciju.

– “Ovo je najsrećniji dan za Republiku Srpsku, BiH i njihov fudbal jer je ovo važan korak ka izgradnji poverenja koje je bilo poljuljano, ali ne i narušeno. Banjaluka zaslužuje jedan ovakav fudbalski spektakl u kojem će pobednik biti samo fudbal i niko više”, rekao je predsednik FSRS Mile Kovačević.

FSRS je u ponedeljak uputio FIFA zvanični zahtev da odobri odigravanje ove utakmice, a odluka Svetske fudbalske federacije bi trebalo da bude potvrdna, s obzrom na saglasnost N/FSBiH i da je predsednik FIFA Sep Blater već dao saglasnost predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću, prilikom posete Srbiji pre nekoliko nedelja.

Duel Republike Srpske i Srbije, prema ranijim najavama, trebalo bi da se odigra sredinom avgusta u Banja Luci.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!