Miloš Krasić: Svim silama na Sloveniju!

“Pobeda Estonaca u Belfastu mi je krajnje sumnjiva”, dodaje Slobodan Rajković, koji na sebe prihvata odgovornost za gol primljen već u prvom minutu susreta sa Italijom

Utisci srpskih reprezentativaca prilično se razlikuje posle remija sa Italijom u Beogradu (1:1). Branislav Ivanović je tako razočaran, Aleksandar Kolarov donekle zadovoljan, dok Miloš Krasić ishod meča prihvata kao kranji domet Orlova.

Slobodan Rajković ide čak dotle da, iako to nije decidno rekao, sumnja u regularnost meča u Belfastu u kome je Estonija sa dva gola u poslednjih 15 minuta savladala Severnu irsku i Srbiji stavila pod imperativ pobede pred gostovanje Sloveniji u utorak u Mariboru.

Rajković, ipak, ima odgovor i na pitanje ko je kriv za nepovoljan položaj Orlova pred poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

– “Krivica je apsolutno moja. Loše sam procenio let lopte, loše se postavio kod tog prvog napada Italijana i dozvolio protitvniku da nam napravi problem, odnosno postigne gol. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao zbog svega toga… Što se tiče pobede Estonaca u Belfastu, taj mi je rezultat kranje sumnjiv, ali ne možemo sad da razmišljamo o tome, već nam preostaje da pokušamo da pobedimo u Mariboru”, kaže Rajković.

Strelac jedinog gola za Srbiju Branislav Ivanović saglasan je u jednom. Italijane treba zaboraviti.

– “Ovaj rezultat nam ništa ne znači. Imamo još jednu šansu. Nemamo šta da izgubimo u Sloveniji i nadam se da ćemo pobedom dokazati da nam je mesto u baražu. Danas smo protiv sebe imali jako organizovanog protivnika, koji nam nije dozvoljavao da igramo svoju igru, a pri tom nas je šokirao ranim golom. Bilo je teško psihološki se vratiti”.

Jedan od najistaknutijih igrača u srpskom timu Aleksandar Kolarov, pak, smatra da se bod osvojen u meču sa četvorostrukim svetskim prvakom ne može smatrati neuspehom.

– “Da mi je neko ponudio 1:1 pre utakmice oberučke bih pruhvatio taj rezultat. Pokazali smo neke dobre i neke loše stvari, još sam pod utiscima, ali sada i nema vremena za analizu, iako ne razumem zvižduke dela navijača na kraju utakmice, pošto mi nismo Brazil pa da pobeđujemo Italiju sa 3:0. Rezultati su nam se tako namestili da ova dva dana moramo da nađemo način kako da savladamo Sloveniju”, jasan je Kolarov, a njegovo mišljenje deli i kapiten Dejan Stanković.

– “Rezultatu 1:1 protiv Italije nema šta da se prigovori. Sada nas čeka utakmica godine u Sloveniji, iako ona njima ništa ne znači”.

Miloš Krasić je, opet, ispoljio nešto više samokritike.

– “Očigledno je da u ovom trenutku nemamo dovoljno kvaliteta da pobedimo tako jako selekciju kakva je Italija, iako smo se trudili koliko smo mogli. Moram da priznam da smo svi razočarani ishodom. Rezultat u Severnoj Irskoj nam kvari planove, ali nam ne preostaje ništa drugo nego da pobedimo Slovence u utorak. Možda je i bolje tako. Svim silama na Sloveniju”, ističe Krasić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!