Mihajlović: Žao mi je Adema, ali izbacio bih svakoga

Selektor srpskih fudbalera Siniša Mihajlović rekao je da je razlog udaljavanja Adema Ljajića kršenje Sporazuma o ponašanju koji su potpisali svi igrače.

Mihajlović je pred polazak za Francusku na prijateljsku utakmicu sa reprezentaciju objasnio svoju odluku koja je uzburkala javnost u Srbiji.

– “Svi igrači su dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama. Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio. Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je potom podsetio na izjavu koju je dao prilikom promocije za selektora Srbije.

– “Rekao sam tada da ćemo imati dva cilja, rezultatski – da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo i drugi, moralni, da promenimo mišljenje o Srbiji u međunarodnim organizacijama. I svaki igrač treba da bude primer, na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju“, naglasio je Mihajlović.

Ljajić je u ponedeljak odstranjen iz tima zbog kršenja discipline, a po dolasku u Beograd mladi fudbaler je rekao da voli Srbiju, ali da poštuje sebe, ne pojašnjavajući razlog zašto nije pevao himnu pred utakmicu sa Španijom. Dan kasnije oglasio se Ljajićev otac, koji je rekao da njegov sin samo želi da igra fudbal i da ne želi da se preko Adema vode politička prepucavanja.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!