Mihajlović traži 420 hiljada evra godišnje

Kako „Politika” saznaje, mesečna plata novog selektora Srbije trebalo bi da iznosi 35.000 evra. – Promocija iduće nedelje, debi protiv svetskog prvaka Španije 26. maja

Iako je za sledeću nedelju zakazan novi sastanak između Fudbalskog saveza Srbije i Siniše Mihajlovića, na kome će se raspravljati o još nekim tehničkim detaljima, dilema više ne postoji: Mihajlović će povesti naš nacionalni tim u kvalifikacije za Prvenstvo sveta 2014. u Brazilu.

Debi na klupi „orlova” nekadašnji fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera i doskorašnji trener Fiorentine, imaće 26. maja protiv svetskog prvaka Španije.

Prekjuče je završena nova runda razgovora između FSS i Siniše Mihajlovića koji je u Beograd između ostalog došao da vidi „večiti derbi” i nije se odvajao od svog advokata Italijana što govori da ništa ne želi da prepusti slučaju i da sa četvoro očiju pravi ugovor sa čelnicima našeg Saveza. Sasvim je izvesno da ga na novom zadatku očekuje težak posao, jer se zna da je Srbija pred smenom generacije, da se treba zahvaliti nekim starijim igračima čije je vreme prošlo, i da polako treba sklapati mozaik za nove pobede. Postavlja se pitanje koliko je Mihajlović upućen u trenutno stanje našeg fudbala? Stiče se utisak da nije neobavešten i da prati naše fudbalere kako na domaćoj sceni tako i u inostranstvu.

Neki su zamerili predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću što još vaga oko izbora selektora, imajući u vidu to da Srbiju krajem maja i početkom juna očekuju tri jake prijateljske utakmice, sa Španijom, Francuskom i Švedskom, kao i to da su prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. na jesen. Ipak, sada se čini da FSS da će inauguracija novog selektora biti najkasnije do kraja ovog meseca.

Između trojice kandidata – Siniše Mihajlovića, Ljubiše Tumbakovića i Ivana Jovanovića – vodeći ljudi srpskog fudbala odlučili su se za Mihajlovića koji je među njima najmlađi, ali sa bogatim igračkim iskustvom i to u jednoj od najjačih liga na svetu. Probni rad najpre sa Robertom Mančinijem na klupi Intera a potom u Bolonji, Kataniji i Fiorentini nisu doneli bog zna kakve rezultate Mihajloviću u trenerskoj karijeri, ali to ne znači da se ne radi o dobrom treneru. Možda je baš uloga selektora Srbije prekretnica u njegovoj trenerskoj karijeri.

U našoj javnosti licitiralo se sa Mihajlovićevom platom, od 200.000 do 240.000 evra godišnje, međutim kako „Politika” saznaje, FSS se sa Mihajlovićem dogovorio da njegova mesečna plata iznosi 35.000 evra, što znači da će godišnje primati 420 hiljada evra. A iduće nedelje ostaju razgovori o još nekim tehničkim pitanjima kao što su premija za eventualni plasman na Prvenstvo sveta 2014. i ugovor koji će biti najmanje godinu i po dana a najviše dve godine.

S tom platom Mihajlović ne bi bio ni blizu plaćen kao Radomir Antić (poslednji ugovor 100.000 evra mesečno), ali bi imao daleko veća primanja od Ilije Petkovića koji je dok je vodio naš nacionalni tim ka Prvenstvu sveta u Nemačkoj 2006. imao mesečnu platu svega 3.000 evra, ali je zato za plasman na „Mundijal 2006” od FSS dobio novih 200.000 evra, dok je plata poslednjeg selektora Vladimira Petrovića bila 20.000 evra.

Sakić i Kocić uz Mihajlovića

Siniša Mihajlović će u svom stručnom štabu imati jednog Italijana koji će biti zadužen za skauting i kompjutersko praćenje, a najbliži saradnici biće mu i nekadašnji saigrači Nenad Sakić i Aleksandar Kocić, nekadašnji sjajni čuvar mreže Vojvodine i Crvene zvezde i nekoliko italijanskih klubova. Ono što je zajedničko za ovu četvorku jeste da svi odlično govore italijanski jer je i Sakić svojevremeno nakon Crvene zvezde branio boje Sampdorije iz Đenove. Pred novim selektorom i njegovim stručnim štabom je ozbiljan zadatak a to je pre svega da Srbija 2014. godine bude učesnik Svetskog šampionata u Brazilu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!