Mihajlović: Ponude me ne zanimaju

Kada odem, biću na raspolaganju klubovima i neću dugo čekati posao, kaže selektor Orlova i ponavlja da kormilo ne napušta pre kraja ugovora

Rešen je Siniša Mihajlović da ostane do kraja ugovora selektor reprezentacije Srbije, bez obzira na rezultate, odijum u javnosti, ali i ponude klubova iz Italije koji ga često pitaju za „zdravlje“.

Novo leto, nova runda, na Apeninskom poluostrvu je živo, igrači menjaju klubove, pare lete kao konfete, a srpski selektor u miru čeka narednu utakmicu sa „orlovima“. O drugom ne razmišlja.

– Ne razmišljam o ponudama. Ne zanimaju me. Dok god sam selektor reprezentacije Srbije, to je jedino što će me interesovati. Sigurno sam ovde do kraja ugovora, a kada jednom odem, onda ću biti klubovima na raspolaganju. Siguran sam da neću dugo čekati posao, naći će se nešto za mene…

Prva naredna akcija reprezentacije je 14. avgusta protiv Kolumbije u Barseloni. Još se čeka konačna potvrda, ali se i računa da će Falkao i drugovi, koji su na trećem mestu FIFA rang-liste, testirati Srbiju tog dana.

– Čeka se samo dozvola fudbalske federacije Španije… Odmerićemo snage sa jakim rivalom, međutim to nam je od prvog dana cilj: kad god je bilo vreme za prijateljske utakmice, tražili smo najjačeg mogućeg protivnika. I to je jedna od faza na putu bržeg sazrevanja naše reprezentacije, da uvek ima jasnu sliku gde se tačno nalazi.

Za novu utakmicu neće biti novih lica u timu Srbije.

– Sulejmani je počeo da igra za Benfiku, Đuričić takođe, čekam da vidim kako teče oporavak Tošića, da li će biti spreman… Moram da razgovaram sa ljudima iz saveza i Drulovićem oko Mitrovića, da li će moći i on sa nama. Novih lica ne verujem da će biti.

Sulejmani, Đuričić, Marković, Matić… Četvorica „orlova“ ili barem potencijalnih „orlova“ je u istom timu. Mihajlović najavljuje put u Lisabon na jesen.

– Naravno da ćemo ići u Lisabon da gledamo Benfiku. Ipak imamo tamo Sulejmanija, Đuričića i Markovića. Moramo da ih pratimo – kaže Mihajlović, ne pominjući Matića.

Prošlo je više od godinu dana otkako je Siniša Mihajlović selektor Srbije. Rekli bismo – neuspešnih godinu dana. Ostao je i on pomalo uzdržan u odgovoru da li bi išta, u bilo kojem delu, danas promenio da može.

– Sve to uvek zavisi od rezultata. Da su bolji, verovatno ne bismo ni pričali o tome. Šta god sam radio, bilo je iz najbolje namere, verujući da će to doneti dobro reprezentaciji. Dešavalo se da me igrač oduševi na treninzima, pomislim da će blistati na utakmici, a tamo razočara. Da mogu da vratim vreme, neke takve izbore bih promenio – kaže Mihajlović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!