Mihajlović: Debitanti zaslužili pohvale

– “Plan je bio da vidimo neke igrače na koje možemo da računamo. Svi su odigrali kako sam se nadao i očekivao i svakako zaslužuju pažnju”, izjavio je Mihajlović.

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle pobede protiv Čilea u Sankt Galenu (3:1) da je želeo da vidi na koje igrače još može da računa.

On je naveo da se znalo da će utakmica biti teška i da se tako i ispostavilo.

– “Naš prvi cilj nije bila pobeda, iako je rezultat uvek važan, mogu da kažem da je pobeda bila na trećem mestu po važnosti. Želeo sam pre svega da utakmicom protiv jakog rivala povećamo iskustvo mladim igračima, jer je svaki minut dragocen”.

– “Zatim, plan je bio da vidimo neke igrače na koje možemo da računamo. Svi su odigrali kako sam se nadao i očekivao i svakako zaslužuju pažnju”, izjavio je Mihajlović.

On je dodao da, bez obzira što je utakmica bila prijateljska, reprezentacija nosi dosta korisnih stvari iz Sankt Galena.

– “Izvesno je da će biti pojačana konkurencija za nastavak kvalifikacija za SP. Drago mi je da je Filip Đorđević debitovao golom, mada svi igrači, debitanti posebno, zaslužuju pohvale. Petrović je bio odličan, pokretljiv, imaću to u vidu u nastavku kvalifikacija. Mogu da konstatujem da smo od poslednjih pet utakmica, objektivno, podbacili samo u Makedoniji. Svi ostali mečevi, uključujući i onaj protiv Belgije, kad smo ubeljivo poraženi, imali su dosta pozitivnih stvari”, zaključio je Mihajlović.

Filip Đorđević je istakao da je presrećan zbog debija za A tim i zbog činjenice da je postigao gol na prvom meču.

– “Radio sam samo ono što radim i u klubu. Na ruku mi ide što i u Nantu igramo sa jednim napadačem, znao sam šta mi je zadatak u reprezentaciji, moguće da sam se zbog toga brže uklopio. Prilično sam zadovoljan kako smo odigrali, kako je čuvana lopta, građene akcije, tim je zaista dobro funkcikonisao. Ostaje mi zadatak da nastavim sa dobrim igrama i golovima u klubu i da verujem kako ću i ubuduće dobijati poziv selektora Mihajlovića”.

Filip Đuričić ocenio je da je pobeda nad Čileom veoma važna, bez obzira što je izborena u prijateljskoj utakmici.

– “Slažem se sa selektorom Mihajlovićem koji smatra očekivanim oscilacije kod nas mladih igrača. Ista je situacija i u klubu, bar kod mene. Jednom bljesnem, na sledećoj utakmici nema me nigde. Znam da to moram da pobedim i naučim da igram dobro u kontinuitetu. Ovo je bilo naše dobro izdanje. Pobedili smo sa 3:1 jednu od boljih južnoameričkih selekcija. Verujem da smo otišli bar korak napred posle 90 minuta ove utakmice”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!