Miha: Odlazim. Možda se vratim na klupu Srbije u budućnosti…

Siniša Mihajlović objavio je da je odlučio da napusti klupu reprezentacije Srbije i da je prihvatio ponudu da preuzme Sampdoriju.

Revijalna utakmica na stadionu užičke Slobode, između reprezentacije Srbije i selekcije novinara, bila je poslednja za Sinišu Mihajlovića u ulozi selektora “orlova”.

Kao što se prethodnih dana najavljivalo, Mihajlović je prihvatio poziv Sampdorije i podneo ostavku u Fudbalskom savezu Srbije.

– “Posle razgovora sa čelnicima FSS i dugog razmišljanja doneo sam odluku da nisam više selektor reprezentacije Srbije. Prihvatio sam poziv Sampdorije, čiji ću biti novi trener”, rekao je Mihajlović na konferenciji za medije i dodao:

– “Mnogo mi je žao što odlazim, jer sam napravio selekciju novih igrača, koja je napredovala i koja ima blistavu perspektivu”.

Na oproštaju, njegov tim je slavio 2:0 golovima Zorana Tošića iz slobodnog udarca sa 18 metara, već u 7. minutu i Filipa Đorđevića u 20. minutu, glavom.

To, naravno, nije uticalo da Mihajlović promeni unapred donetu odluku.

– “Poziv Sampdorije nije uticao na moj odlazak iz reprezentacije, pošto se on jednostavno desio. Odluku o odlasku sam bazirao samo na tome što čelnici FSS, predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković, nisu mogli da mi daju garancije da će nastaviti u daljem periodu da vrše te funkcije.  Ja sam rekao da mogu da ostanem jedino ako i oni ostanu. Zato što su to ljudi kojima verujem i ne znam ko će da dođe i kako će da se ponaša…”, rekao je Mihajlović.

Novi trener Sampdorije potom je istakao da novac nije uticao na pregovore, jer i da je ostao “ugovor bi bio isti kao dosadašnji”.

– “Uticale su neke druge stvari”, kratko je dodao.

Mihajlović se na kraju zahvalio ljudima iz FSS koji su pokušavali da ga zadrže, zatim igračima, navijačima i novinarima.

– “Odlazim pružene ruke svima, što ostavlja prostor da se jednog dana možda vratim i ponovo budem selektor reprezentacije Srbije. Nikada se nisam pokajao zbog toga što sam prihvatio tu ulogu”, poručio je.

Što se tiče utakmice u Užicu, A reprezentativci opravdali su ulogu favorita, dok su “novinari”, većinom fudbaleri iz Jelen Superlige, pojačani Nemanjom Pejčinovićem (Nica) i Milanom Smiljanićem (Genčlerbirligi), tek u drugom poluvremenu uspeli da se oslobode “grča” i ulaskom Slavoljuba Srnića po koji put zaprete protivničkom golu.

– “Ima u selekciji novinara nekoliko kvalitetnih igrača, koji mogu da posluže u budućnosti reprezentaciji Srbije”, konstatovao je Mihajlović, kao i Ljubiša Stamenković koji je u saradnji sa nekoliko predstavnika “sedme sile” predvodio tu selekciju.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!