Matić: Osećam da nije ispravno da nosim bulku na svom dresu

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić rekao je da zbog svog ličnog iskustva ne oseća da treba da nosi bulku, kao što je slučaj sa većinom igrača koji brane boje klubova u Premijer ligi.

Bulka u Velikoj Britaniji predstavlja simbol kojim se odaje počast žrtvama I svetskog rata, a tradicionalno se nosi početkom novembra, pred Dan primirja koji se obeležava 11. novembra. 

Svi fudbaleri Junajteda nosili su na svojim dresovima bulku proteklog vikenda na utakmici sa Bornmutom, osim Matića, zbog čega se našao na udaru javnosti. Srpski fudbaler je preko svog profila na društvenoj mreži Instagram odlučio da objasni svoju odluku.

“Razumem u potpunosti zašto ljudi nose bulke i poštujem svačije pravo da to čini, saosećam se sa svima koji su izgubili voljene u ratu.Međutim, za mene je to samo podsećanje na napad koji sam lično osetio kao mladi, uplašeni 12-godišnji dečak koji je živeo u Vrelu, kada je moja zemlja pogođena bombardovanjem 1999. Iako sam to činio ranije, sada osećam da nije ispravno da nosim bulku na svom dresu, napisao je Matić.

Matić je istakao da se nada da će pošto je objasnio razloge sada moći da se koncentriše na svoje obaveze sa ‘Crvenim đavolima’.

Ne želim da unizim bulku kao simbol ponosa u Britaniji ili uvredim ikoga, međutim, svi smo mi proizvod sopstvenog vaspitanja i ovo je moj lični izbor iz pomenutih razloga. Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam i objasnio i da ja mogu da se koncentrišem na pomoć timu na utakmicama koje nam slede, rekao je Matić.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don’t feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.

Објава коју дели Nemanja Matic (@nemanjamatic) дана

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!