Mateus: Ja selektor Srbije? Sve je moguće

Svi znaju koliko sam vezan za vašu zemlju i vaš fudbal, a ne samo za Partizan koji sam vodio. 

Legenda svetskog fudbala Lotar Mateus voleo bi da jednog dana preuzme reprezentaciju Srbije!

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena rekao je da bi u našoj zemlji mogao da vodi samo jedan klub, a to je Partizan, ali bi rado prihvatio ponudu da sedne na selektorsku stolicu „orlova”.

– Sve je u životu moguće, pa tako i da jednog dana budem selektor Srbije, a svi znaju koliko sam vezan za vašu zemlju i vaš fudbal.

Da li je onda vaša poseta Beogradu samo zbog emocija prema Partizanu ili je bila i poslovnog karaktera?

– Moje emocije nisu vezane isključivo za Partizan, već za celu zemlju. Imam ovde mnogo prijatelja, moja bivša žena (Marijana Mateus, prim. aut.) je odavde i zato se radujem svakom dolasku u Srbiju, jer sam uvek srdačno dočekan. Veoma sam srećan što sam ovde posle šest godina ponovo. Poslovnih sastanaka nije bilo, jer je poseta ovog puta samo privatna.

Kako komentarišete učinak Radomira Antića?

– Nije uvek samo rezultat u prvom planu, već sve što se dešava okolo i što prati takve rezultate. Morate da ispratite sistem, da koračate zajedno, da savez podržava trenera i čuva njegov koncept. Srbija je uvek u svakoj generaciji imala odlične igrače. Ne plašim se za budućnost vašeg fudbala.

Kakvi su vam utisci sa Svetskog prvenstva?

– Nemačka je odigrala odlično, izgubila je od Srbije, ali odigrala je veoma dobro tu utakmicu. Propustili smo penal i mnogo šansi, ali naš tim je veoma mlad i odlično je predstavljao zemlju. To je tim koji ima svetlu budućnost. Srbija je morala da prođe u drugu rundu, naročito posle pobede nad Nemačkom. Imali ste sve u svojim rukama pred duel s Australijom i morali ste da prođete.

Za koga ste navijali u duelu „pancera” i „orlova”?

– Nije mi bilo svejedno da navijam, jer se u Srbiji osećam kao kod kuće. Bio sam oženjen Srpkinjom i imam prijatelje u Beogradu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!