Maravić: Srbija kažnjena zbog starih grehova

Dušan Maravić, instruktor FIFA i dugogodišnji delegat UEFA smatra da je dodatna kazna srpskoj reprezentaciji, u vidu oduzimanja tri boda, posledica incidenata iz prošlosti.

Dugogodišnji funkcioner UEFA Dušan Maravić smatra da je odluka o prekinutom meču između Srbije i Albanije doneta tako da nijedna strana ne ostvari prednost za “zelenim stolom”.

On je ocenio i da je dodatna kazna srpskoj reprezentaciji, u vidu oduzimanja tri boda, posledica incidenata iz prošlosti.

– “UEFA je donela odluku koja se ne tiče samo našeg meča protiv Albanije, već i prethodnih utakmica na kojima je Srbija imala ispade (Đenova, Kruševac itd), kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente”, izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, u sedištu UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna

– “Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju”.

Na pitanje koliko žalbe srpskog ili albanskog saveza mogu da utiču na promenu prvobitne odluke Maravić je rekao da tamo “žalbe teško prolaze” i da mogu samo da otežaju slučaj njihovom podnosiocu.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno kaznila “orlove” oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, a FSS i albanski savez platiće i kaznu od po 100.000 evra.

Ostaje da se vidi šta će biti sa revanš utakmicom Albanija – Srbija, koja bi trebalo da se igra 8. oktobra 2015. u Elbasanu.

Ko će garantovati bezbednost našim fudbalerima, da li će biti dozvoljeno prisustvo publike…

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!