Maravić: Igraće se novi meč pred praznim tribinama!

Iskusni fudbalski radnik, takođe, smatra da je i naša država kriva za nemile događaje, jer nije obavestila Italiju, iako je imala saznanja da se huligani spremaju za masovan odlazak u Đenovu.

Dušan Maravić, instruktor FIFA i dugogodišnji delegat UEFA, smatra da će evropska kuća fudbala pravilno sagledati sve činjenice oko prekinutog meča u Đenovi i da će doneti pravednu odluku.

Uvaženi član svih evropskih fudbalskih foruma smatra da bi, iz njegovog iskustva, ponavljanje kvalifikacionog meča Italija – Srbija bio logična odluka!

– Uveren sam da će UEFA pažljivo sagledati činjenice i na sastanku 28. oktobra doneti pravu odluku. Ako argumenti naše strane budu na mestu, što i očekujem, mislim da će disciplinska komisija odlučiti da se odigra novi meč, ali ovaj put pred praznim tribinama. Taj meč bi bio odigran, najverovatnije, u novembru – kaže za „Alo!“ Dušan Maravić.

Nekadašnji čelnik FSS-a, koji je trenutno u penziji, ističe da mu se ne sviđa nastup predsednika Tomislava Karadžića, koji prebacuje lopticu u dvorište Italije.

– To je opasan autogol i UEFA ne voli takve istupe u javnosti. Mislim da bi čelnici FSS-a morali da povuku malo ručnu, jer svojim insistiranjem na krivici FS Italije stvaraju loše odnose. Ono što treba da urade jeste da izvuku pouke, da ćute i puste da UEFA na miru sagleda sve činjenice, a ja sam uveren da će ona doneti pravednu odluku – ističe Maravić.

Iskusni fudbalski radnik, takođe, smatra da je i naša država kriva za nemile događaje, jer nije obavestila Italiju, iako je imala saznanja da se huligani spremaju za masovan odlazak u Đenovu.

– Prema svemu što smo dosad videli, organizacioni propusti FS Italije su veliki, a ni tamošnja policija, verovatno, nije imala pravu informaciju koliko naših navijača stiže u Đenovu. Tu je i država Srbija zakazala, jer nije obavestila Italiju o broju navijača. Ipak, više me brine to što vlasti i savezi dve zemlje dospevaju u loše međusobne odnose, čime dovode i UEFA u nezgodnu poziciju pred donošenje konačne odluke – zaključuje Dušan Maravić.

Mnogi su odmah posle incidenta pomislili da će nas UEFA diskvalifikovati iz daljeg takmičenja. Ipak, toga neće biti.

– Neće nas diskvalifikovati iz takmičenja. Možda odigramo neke mečeve bez publike ili u inostranstvu kao domaćini, ali izbacivanje Srbije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine nije realno – smatra Maravić.

Šta biste vi uradili na mestu delegata Davida Petrijašvilija?

– Postojali su svi uslovi da se prekine meč. Da sam bio na mestu delegata iz Gruzije, verovatno bih i ja posle dogovora sa glavnim sudijom odlučio da prekinem meč, kako bismo izbegli veće nerede – kaže Maravić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!