Ljubinko Drulović privremeni selektor Srbije

Druloviću (45) će mandat trajat do izbora novog selektora, a na to mesto postavljen je “jednoglasno”.

Nekadašnji reprezetativac Srbije Ljubinko Drulović postavljen je za vršioca dužnosti selektora nacionalnog tima, saopšteno je posle današnje sednice Odbora za hitna pitanja saveza.

Druloviću (45) će mandat trajat do izbora novog selektora, a na to mesto postavljen je “jednoglasno”.

Nekadašnji selektor reprezentacije Ilija Petković postavljen je na mesto savetnika predsednika i Izvršnog odbora za reprezentativne selekcije, kao i za koordinatora u radu sa A reprezentacijom.

Reprezentacija će prvi sledeći susret odigrati u Dablinu, gde će 5. marta gostovati Irskoj u prijateljskoj utakmici.

Srbija nije imala selektora od novembra prošle godine, kada je Siniša Mihajlović napustio to mesto i preuzeo italijansku Sampdoriju.

Drulović je od 2012. radio sa omladinskom reprezentacijom Srbije, sa kojom je trijumfovao na Evropskom prvenstvu u Litvaniji godinu dana kasnije.

On je za reprezentaciju Jugoslavije igrao 38 puta, a nastupao je za više portugalskih i srpskih klubova.

A šta kažu o tome u FSS-u?

Ovim povodom, Fudbalski savez Srbije oglasio se saopštenjem u kome se navodi:

– “Sednica Odbora za hitna pitanja bila je uvod za sednicu Izvršnog odbora FSS, koja je zakazana za petak, 28. februar 2014. Na sednici Izvršnog odbora FSS biće doneta odluka o sazivanju Treće sednice Skupštine Fudbalskog saveza Srbije u ovom sazivu, a predlog je da ona bude održana 18. marta 2014. u Sportskom centru FSS.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja postignuta je jednoglasna saglasnost svih članova da za vršioca dužnosti selektora „A“ reprezentacije bude imenovan Ljubinko Drulović, čiji će mandat trajati do izbora novog selekora. Tim povodom, postignuta je i saglasnost da se o izboru budućem selektoru ne razgovara do kraja aprila i početka maja 2014. kada je realno da dođe do konačnog imenovanja. Dakle, Ljubinko Drulović će voditi „A“ reprezentaciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske, 5. marta u Dablinu. To je najbolje rešenje zbog činjenice da je Drulović već profesionalac u Fudbalskom savezu Srbije i da je svojim angažmanom i istorijskim uspehom sa Omladinskom selekcijom Srbije, aktuelnim prvakom Evrope, zaslužio poverenje koje mu se ukazuje.

Članovi Odbora za Hitna pitanja FSS bili su takođe jednoglasni u odluci da se u profesionalni odnos angažuje Ilija Petković, na mesto savetnika predsednika i Izvšnog odbora za reprezentativne selekcije i koordinatora u radu sa „A“ reprezentacijom i tako pomogne Ljubinku Druloviću u funkciji vršioca dužnosti selektora. To je i logičan potez s obzirom na bogato trenersko iskustvo Ilije Petkovića, koje će svakako doprineti uspešnijem radu FSS i nastupu naše najbolje selekcije.

U najavi, na sednici Izvršnog odbora naše organizacije, uslediće razmatranje izveštaja o radu tokom 2013. godine, plan za 2014, kao i aktuelnih pitanja u vezi rada FSS. Pred članovima ovog tela naći će se informacija o radu Arbitražnog suda FSS, kao i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o radu Arbitražnog suda FSS. Biće reči i o pitanjima vezanim za rad Škole za trenere FSS i razmatraće se informacija u vezi kandidature za organizaciju Prvenstva Evrope 2020. godine. Uz to, biće donesene i odluke vezane za razmatranje predloga FS Vojvodine i FS Regiona Zapadna Srbija u vezi termina odigravanja utakmica Srpske lige. Na sednci IO FSS biće doneta odluka o dodeli javnih priznanja FSS za 2013. godinu i Pravilnik o evidenciji i statusu klubova i igrača Bazičnog fudbala”, navodi se u saopštenju naše kuće fudbala.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!