Kokeza: Nijednog trenutka nije bilo priče o odlasku Tumbakovića

Da li ste zadovoljni radom selektora Ljubiše Tumbakovića?

Ovo je bilo jedno od pitanja postavljeno predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, Slaviši Kokezi, tokom intervjua listu “Blic” objavljenog u broju od petka.

“Ne sviđaju mi se pisanja pojedinih tabloida koji su već smenili selektora i, koliko vidim, licitiraju sa imenima potencijalnih kandidata za njegovog naslednika”, rekao je Kokeza i tako manje-više ponovio reči sportskog direktora “Kuće fudbala”, Vladimira Matijaševića, upućene sa žreba za Evropsko prvenstvo 2020.

Na njemu će Srbija igrati ukoliko u martu savlada Norvešku u Oslu, a potom bude bolja od pobednika meča Škotska – Izrael u Beogradu.

Kokeza, međutim, nije direktno odgovorio da li je zadovoljan radom selektora koji je doveden letos umesto smenjenog Mladena Krstajića.

“Nije bilo nijednog trenutka priče o odlasku Ljubiše Tumbakovića. Svakom treneru ili selektoru jedini sudija je rezultat. A, mi se iskreno nadamo da će nas Tumbaković odvesti na Evropsko prvenstvo. Imamo fudbalere koji igraju zapažene uloge u klubovima, kapitena Ajaksa, prvog strelca Čempionšipa, igrače koji pružaju dobre partije u jakim ligama, kao što su Serija A, Primera, Francuska liga…”, nabrajao je predsednik FSS i dodao:

“Igrače koji su bili prvaci Evrope i sveta u omladinskom uzrastu i sada nastupaju u jakim ligama. Da li zbog svega navedenog Srbija zaslužuje plasman? Naravno da zaslužuje”, odgovorio je.

Upitan za to šta je potrebno da se unapred igra “orlova”, rekao je:

“Ovo pitanje je za selektora i njegov stručni štab. Njihova zona odgovornosti. Reprezentaciju čini tim, a ne pojedinac. Atmosfera je ključ uspeha, u ekipi mora da vlada jedinstvo, da bude hemije, a mislim da u prethodnom periodu to nije bio slučaj. Ukoliko na tom planu budemo pravi, onda ćemo biti učesnici Prvenstva Evrope. Ja samo vidim ono što Srbija vidi”, izjavio je i dodao:

“Svako nosi neku odgovornost. Selektor, igrači… Mislim da oni žele uspeh. Zbog sebe, svojih karijera, zbog dresa koji nose. Najvažnije je da shvate da je dres Srbije važniji od bilo kog kluba. Svako ko misli drugačije nije mu mesto u reprezentaciji”.

Upitan za problem koji je nastao između Tumbakovića i Luke Jovića, Kokeza je ponovio da je Srbija iznad svakog pojedinca i da sve mora da bude podređeno uspehu reprezentacije, kao i da je to jedina poruka koju ima za selektora, sportskog direktora, igrače…

“Imamo jednu reprezentaciju i ona mora da bude tamo gde zaslužuje, na Evropskom prvenstvu”, izjavio je u intervjuu za “Blic”

Izvor:
Blic
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!