Karadžić: Sa Antićem da se raziđemo kao ljudi

Ne pamtim da sam bio u težoj poziciji. Ja sam doveo Antića i imam moralnu obavezu da se borim za njegov ostanak. Ali da li imam pravo da dovedem reprezentaciju Srbije u neravnopravan položaj

Srpski fudbal je sve bliži rešenju koje će dovesti novog selektora na klupu „orlova“. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić traži od najbližih saradnika, članova Stručnog i Izvršnog odbora, da odluče šta je najbolje za reprezentaciju pošto naredne četiri utakmice mora da igra bez pomoći kažnjenog selektora Radomira Antića. Razlaz je najrealnija opcija.

– Otkad sam u fudbalu, ne pamtim da sam bio u težoj poziciji. Ja sam doveo Radomira Antića na mesto selektora i zato imam moralnu obavezu da se borim za njegov ostanak na klupi. Ali, s druge strane, da li imam pravo da svojim odlukama dovedem reprezentaciju Srbije u neravnopravan položaj tokom kvalifikacija?

Ubeđen sam da mi funkcija predsednika Saveza ne daje za pravo da o takvom važnom pitanju odlučujem sam, kao što sam siguran da je selektor dužan da bude stalno uz ekipu.

Očekujem da će organi FSS dati svoje mišljenje o problemu, pa ako oni preuzmu odgovornost za ostanak Antića pod ovim uslovima, onda ću biti srećan čovek – rekao je Tomislav Karadžić za Kurir.

Da li se plašite da bi vas eventualni raskid ugovora odveo pred Arbitražni sud FIFA?

– Ostavimo papire, ugovore i pravo na stranu. Moramo iz svega ovoga pronaći put put da, zajedno sa Antićem, na ljudski način dođemo do najboljeg rešenja za srpski fudbal.

Šta tačno piše u delu ugovora na osnovu kojeg možete da prekinete saradnju?

– Klauzula nedvosmisleno kaže da imamo pravo na takav korak ako selektor ne može da vodi tim. Antića je njegova nepromišljenost dovela u nezavidan položaj, a dodatno je otežao poziciju priznanjem da je opsovao sudiju na španskom. Nadali smo se da bi FIFA mogla da smanji kaznu, iako su nam mnogi prijatelji skrenuli pažnju da se to retko dešava. I šta sad? Ne možemo da računamo na Antića na četiri utakmice. Nemamo ga protiv Farskih

Ostrva, bez njega moramo da pobedimo Sloveniju, Italiju, Estoniju… Da li možemo da pronađemo u istoriji svetskog fudbala da je jedna reprezentacija svesno ušla u ciklus takmičenja slabija od protivnika za jednu tako bitnu ulogu u timu kakva je selektorska.

Primer kažnjenog Žozea Murinja nije najbolji za poređenje, jer Inter je igrao 30 i kusur utakmica u prvenstvu. Srbija igra samo deset mečeva, a od toga na četiri neće imati trenera da daje savete tokom utakmice, na poluvremenu…

Šta mislite o sumnji selektora da je neko namerno sedam dana zadržavao odluku o potvrđenoj kazni?

– Neprijatno sam iznenađen da se Komisija FIFA sastala 29. jula, a da su nama prosledili odluku tek 6. avgusta. Mnogo smo dragocenog vremena izgubili čekajući na njih, ali mi ne možemo da ulazimo u konflikt sa FIFA i nemamo nikakav uticaj na to kada će objaviti informaciju o svojim aktivnostima.

Kada će se donositi odluke u FSS, jer čekanje na njih može samo da pogorša ionako lošu atmosferu?

– Brzo! Formirali smo komisiju koja je vodila računa o Savezu dok smo generalni sekretar i ja bili na odmoru. Od njih, kao i od Stručnog odbora, dobiću mišljenje. Slažem se da atmosfera nije idealna, da svima smeta neizvesnost koja je vladala proteklih dana. Mi moramo da delujemo što brže možemo, jer nas pretiču događaji.

Lako je meni za Radomira Antića, koji je vrhunski stručnjak i može sutra da se snađe za novi posao. Nama se topi sve što smo lepo postigli u prethodne dve godine. Dužni smo da prekinemo takav trend i da se podignemo za kvalifikacije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!