Karadžić: Lobira se za selektora

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da nikome nije obećano mesto selektora, ali da već postoje određena lobiranja.

Mesto selektora ’orlova’ ostalo je upražnjeno odlaskom Siniše Mihajlovića po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Za privremenog selektora je nedavno imenovan Ljubinko Drulović, a Karadžić je istakao da u vladajućem telu srpskog fudbala trenutno ne žure da nađu trajno rešenje.

– „Do 15. juna najkasnije biće rešeno pitanje selektora. Poverenje smo sada ukazali Ljubinku Druloviću, dobiće priliku u Dablinu i na turneji u Americi i Brazilu krajem maja. Naglašavam da ništa nikome nije obećano i zagarantovano, iako su krenula različita lobiranja“, naglasio je Karadžić.

Karadžić je na pitanje kakvi su utisci posle žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine rekao:

– „Niko se ne izdvaja u našoj grupi, kao što je to bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama, gde su se odmah u favorite svrstali Belgija i Hrvatska. Ako mogu tako da kažem Srbija je podmladila reprezentaciju, oformila kostur tima, a ostali su ostarili. Kvalitet naše reprezentacije je porastao, tu smo ispred Danske i Jermenije i verujem da nećemo imati problema da se plasiramo na Evroopsko prvenstvo u Francuskoj“.

Karadžić je, inače, za petak zakazao sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti obrađeno nekoliko važnih tema. Osim pripreme za Skupštinu srpske kuće fudbala zakazane za 18. mart i finansijskog izveštaja, članovi Izvršnog odbora razgovaraće i o predstojećoj utakmici u Dablinu, kao i o privođenju radova na jednom od terena sportskog centra. Neizbežna tema biće i nastavak sezone, sudije i problemi u takmičenju Jelen Superlige.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!