Karadžić: Kokeza diler i svodnik…sada moj potpredsednik?!

Svi smo mi kratkog pamćenja, ali najavljena ustoličenja u vrhu našeg fudbala predstavljaju primer nedostatka obraza

Novi potpredsednici Fudbalskog saveza Srbije biće Savo Milošević, nekadašnji fudbalski reprezentativac, danas direktor svih mlađih selekcija, kao i potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza, koji je u sredu u Subotici obavio prvu rundu razgovora sa prvim čovekom srpske kuće fudbala Tomislavom Karadžićem.

Milošević i nekadašnji sjajni niški golman Dragan Pantelić prihvatili su mesto u Izvršnom odboru FSS, dok se Dragan Simović, predsednik subotičkog Spartaka još dvoumi.

Ovim činom bile bi rešene mnoge dileme – Zvezda bi tako dobila visoko mesto u FSS, mogla ravnopravno da učestvuje u odlučivanjima. Inače, o Kokezi, kao novom čoveku u domaćem fudbalu, danas svi imaju reči hvale, mada u prvi mah nije izgledalo tako.

Tomislav Karadžić o Slaviši Kokezi i Draganu Simoviću:

– “Slaviša Kokeza je do nedavno bio potpuno nepoznat javnosti,  bez bilo kakvog obrazovanja, pogotovo ne fudbalskog. Uz nesrećnog predsednika jednog posrnulog beogradskog kluba, tvorca sistema “tri za tri”, mog predhodnika, protiv koga se vodi proces zbog malverzacija u transferima igrača i svog tekstopisca uvodnog saopštenja Gorana Vesića, on je “lokomotiva promena u srpskom fudbalu”. Kažu da se nekada bavio dilerisanjem, a sada drži kafanu u koju dolaze igrači, najviše Crvene zvezde. Postao je ugostitelj, a delatnost je, pričaju mnogi, proširio izdavanjem “soba na sat”.Igračima. Pitam se šta je taj čovek, svodnik ili funkcioner Crvene zvezde? I to je potpredsednik našeg najvećeg kluba!? I čovek koji drži nekome moralne lekcije. Koliko znamo mi u FSS a verujte da znamo mnogo, od njega je traženo da u klubu ispita zloupotrebe prethodne uprave i grubo rečeno, otera sve menadžere, a on je samo prebacio sve kontakte sa menadžerima na – sebe. I direktno dovodi igrače, usput se javno hvali po beogradskim kafićima i auto-perionicama o procentima koji dele. Naravno, puna su mu usta jednog Vladinog funkcionera, stalno se poziva na njegovu podršku. A siguran sam da sve ovo ne radi u njegovo ime. I potpredsednik Crvene zvezde  i njemu slični novokomponovani „fudbalski radnici” snimili su stanje brzo i već uplovili u gore navede vode i dele procente po auto – perionicama. Ali na putu su im “Tole, lopov” i FSS. Oni su im prepreka koju treba eliminisati bukom, galamom, harangom, uvredama, pretnjama, pritiscima, pozivanjem na političare! Neće moći, gospodo. Vi ste kancerogeni deo srpskog fudbala, u papučama i “pederušama” ispod miške, satovima, odelima i kravatama od nekoliko desetina hiljada evra!  (Saopštenje FSS iz avgusta 2013. godine)

– “Gospodo iz OFK Beograda i Spartaka vi ste klubovi bez igrača! Stadione niste okrečili otkada ste predsednici klubova , koje sportske rezultate ste vi postigli? Vas interesuje samo prodaja igrača, vaše porodice i vi ste sve bogatiji, a vaši klubovi pred bankrotom, zaposleni bez plata po deset meseci, državi i bankama ste dužni milione, a “Tole, lopov”!? (Saopštenje FSS iz avgusta 2013. godine)

Savo Milošević o Karadžiću:

– “Ne želim da budem u tom sistemu. Kao čovek mi nije nikad ništa učinio nažao, ali Karadžić je 20 godina u tom sistemu i ne može on da rešava probleme tog sistema. Međutim, shvatio sam da sam u ovoj državi u takvoj manjini, pa sam izgubio iluziju da mogu nešto da promenim. Posledice ovakve politike ćemo tek trpeti” – poručio je Milošević.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!