Karadžić: Greh bi bio sada smeniti Mihajlovića

“U ovom trenutku imamo stotinu igrača izuzetnog potencijala u svim kategorijama i to je veliko blago srpskog fudbala”, kaže prvi čovek FSS

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. su završene, a pred srpskim fudbalom je period u kojem mnogo toga treba precizno da se definiše. Otvoreno je pitanje selektora, predsednika Saveza, direktora reprezentacije…

I dalje aktuelni prvi čovek FSS Tomislav Karadžić spreman je da analizira učinjeno, ali je uzdržan, meri i bira reči kada na red dođu teme predstojećih izbora.

– “Vidim da su već krenule priče kako su Hrvati smenili Štimca koji se plasirao u baraž, a mi našeg stratega nismo, iako je treći u grupi. To su potpuno različite situacije. Mihajlović je napravio smenu generacija, počeo da stvara tim pred kojim je velika budućnost. Sutra da dođe neki novi selektor umesto njega, ne verujem da bi izabrao nekih novih 10 igrača”, izjavio je Karadžić u intervjuu Večernjim novostima.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, potpuno je jasno, i dalje podržava selektora i smatra da Mihajlovića ne bi trebalo smenjivati…

– “Nema potrebe da ponavljam svakog dana ono što sam hiljadu puta rekao o Sinišinom radu. Znam da ima ljudi koji bi samo da menjaju, ali smatram da bi bila grehota dirati selektore naših reprezentacija, jer u ovom trenutku imamo stotinu igrača izuzetnog potencijala u svim kategorijama i to je veliko blago srpskog fudbala. Ipak, ne bih želeo ništa da prejudiciram, Mihajlović će voditi tim još u novembarskim mečevima, a onda će se razgovarati o pitanju selektora”.

Karadžić kaže da mu se ne dopada što je Miha svoj ostanak na funkciji vezao za sudbinu predsednika Saveza…

– “To mi se ne sviđa, jer je Siniša u ovih godinu i po upoznao FSS, ljude u njemu i naš način rada. Video je da Savez ne čini jedan čovek, već da je ovo ozbiljna organizacija koja odlično funkcioniše. Sa druge strane razumem ga, jer ima na stolu tri-četiri ponude iz Italije i ne želi da ih prihvati dok ne reši status u Srbiji. Sigurno da niko, pa ni on, ne želi tek tako da napusti nešto što je, dobrim radom, stvorio”.

Na kraju Tole Karadžić je rekao nekoliko stvari i o svom statusu:

– “Pitanje rukovođenja Savezom je otvoreno. Što se mene tiče, nikada neću biti problem bilo koje vrste. Ali, ni priče kako sam vezan za fotelju ili kako koristim vreme da spremim sebi naslednika nisu tačne. Kada ta tema dođe na red, pitaćemo fudbalsku Srbiju šta misli. Zbog svega toga ne želim da iznosim neke kategoričke stavove po bilo kom pitanju”, poručio je prvi čovek FSS.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!