Karadžić: Antić je bio greška

Zamerke na rezultatski neuspeh na Mondijalu, loš početak kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2012, smena selektora Radomira Antića i, na sve to, prekid utakmice sa Italijom u Đenovi aduti su kritičara na čije reči Tomislav Karadžić predsednik Fudbalskog saveza Srbije odmahuje rukom:

– U poslednje vreme čujem mnogo više kritika nego pohvala, ali ne prihvatam svaku. Uvažavam kritike onih koji su članovi fudbalske organizacije, a kritičare koji su bez sportske biografije i pozicije u fudbalu ne čujem – odmah je naglasio Karadžić kako gleda na poslednja talasanja oko Terazija 35.

Poslednji nalet dogodio se uoči „večitog“ derbija. Organizacija Fan klub Orlovi počela je akciju prikupljanja potpisa za smenu Tomislava Karadžića, a FSS je odgovorio oštrim pismom u kome je za pokušaj puča optužio Sava Miloševića, sa 102 utakmice rekordera po broju utakmica za našu reprezentaciju, Vlada Divca, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, i doskorašnjeg selektora Radomira Antića.

– Milošević i Divac su srpske sportske institucije i ne želim da verujem da su umešani u radnje koje podrivaju FSS. Njihova reč ima težinu i siguran sam da znaju kako sportu i fudbalu mogu da pomognu na najbolji način. Što se tiče Antića, ako je tačno da je u društvu sa Orlovima, tako nešto mu ne služi na čast.

Kad ga je već pomenuo, Karadžić je morao da se osvrne na razlaz sa Antićem.

– Po završetku kvalifikacija za Mondijal, Antić je bio čovek „broj jedan“ u Srbiji, a poziciju je iskoristio da dobije najbolji ugovor u istoriji srpskog sporta. Čak nas je i ucenjivao, pretio da neće ići na žreb grupa ni na Mondijal, ako ne prihvatimo njegove uslove. Uprkos uceni, prihvatili smo jer nismo hteli da se u javnosti stvori slika da postoje problemi oko reprezentacije.

Priča ima nastavak posle Mondijala.

– Prihvatili smo Antićeve uslove, ali smo tražili da u slučaju da ne prođemo u drugi krug razgovaramo o novom ugovoru. Posle Mondijala Antić je „nestao“, otišao je u Španiju, a nama je na pregovore slao advokata. Dani su prolazili, približavale su se kvalifikacije za EURO 2012. Želeli smo da problem rešimo u razgovoru sa Antićem, na kraju smo morali da presečemo.

Posle svega, Karadžić pokazuje znakove pokajanja što je seo za pregovarački sto sa Antićem.

– Sada smatram da je angažovanje Antića bila greška. Da sam znao ono što danas znam, drugačije bih se ponašao. Imali smo tim koji bi na Mondnijal otišao i sa drugim selektorom. Antić je nas iskoristio.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!