Kakav sastav možemo očekivati protiv Azerbejdžana?

Selektor je u meč ušao sa dve dileme, formacijskom i kadrovskom kada je u pitanju izbor igrača.

Dragan Stojković Piksi je pred trećim ispitom kao selektor Srbije, protiv Azerbejdžana u Bakuu, u utorak u 18.00 po našem vremenu,  uz ekskluzivan direktan prenos na TV Nova S.

Orlovi i Portugalci dele prvo mesto sa po četiri boda, s time da Portugalci u ovom kolu istog dana igraju protiv Luksemburga, koji je u svom prvom meču savladao Irce i iznenadio fudbalsku javnost.

Piksi ne sme da dozvoli iznenađenje ekipi koja nam je već zagorčavala život u eri Gurbana Gurbanova, a sigurno je da će ekipa proći kroz promene zbog paklenog ritma tri meča u samo sedam dana.

Kao starteri, prva dva meča igrali su Dmitrović, Mitrović, Pavlović i Milenković, koji je dobio crveni karton protiv Portugalaca i moraće da pauzira.

Uz njih, starteri su bili u oba meča još Tadić i Vlahović, koji je odigrao poluvreme protiv Portugalaca.

Ovaj put, šansu bi mogli da dobiju igrači poput Nemanje Radonjića i Filipa Kostića, jer će brzina biti važan adut protiv pojedinih sporijih igrača Azerbejdžana.

Tadića je sigurno stigao umor posle dva isrpljujuća meča, protiv Portugala je odigrao 81 minut i ulogu dirigenta i prvog plejmejkera mogao bi da preuzme Filip Đuričić.

Ako Piksi ostane dosledan formaciji sa tri štopera (a najavljivao je opciju da mu neće biti strano da zaigra sa četvoricom u poslednjoj liniji), onda bi pozadi zaigrali Spajić, Mitrović i Pavlović, u slučaju da se odluči za četvoricu igrača u poslednjoj liniji, očekuju se Mladenović i Gajić po bokovima, uz dilemu da li će odmarati Mitrovića ili Pavlovića posle dva iscrpljujuća meča.

Stojković će prvi put biti na slatkim mukama, jer je već napravio bazu sa prva dva rezultata i preostaje mu samo da napravi balans taktike i odmornijih igrača, pa se može očekivati sastav Rajković – Pavlović, Mitrović, Spajić – Maksimović, Milinković-Savić, Kostić, Radonjić, Đuričić – Jović, Mitrović.

U svakom slučaju, Piksi nas je već navikao na iznenađenja, nije otkrivao karte ni pre prve dve utakmice, ostao je dosledan i u Bakuu. Tačan sastav biće poznat u utorak oko 16.30, sat i po pre početka utakmice.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!