Ivanović: Muslinu veliko hvala kao Rusija

Ekipa je dostigla svoj maksimum, mora mnogo toga da se promeni, ali možemo da probijemo limit.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izrazio je veliku zahvalnost dosadašnjem selektoru Slavoljubu Muslinu za uspešan kvalifikacioni ciklus i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali poručio da veruje da su svi potezi napravljeni za dobrobit srpskog fudbala.

– “Mišljenje igrača je teško ujediniti, ali što se tiče mog, ne mogu da nađem lepih reči koliko je uradio za moju karijeru. Hvala mu puno, veliko hvala kao Rusija, na svemu što je uradio za reprezentaciju u kvalifikacijama. Što se tiče politike Saveza i stvari koje se dešavaju, svi smo tu za dobrobit srpskog fudbala i da bi rezultati bili bolji”, rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Kući FSS u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li je bio konsultovan oko smene Muslina, defanzivac Zenita je odgovorio da zna koje su granice igrača.

– “Volim ovo što radim i uživam u reprezentaciji, bilo da je loše ili dobro. Nikada neću preći granicu igrača i šta on treba da radi, imam principe i oni se ne menjaju”.

On je poželeo dosta sreće Muslinovom privremenom nasledniku Mladenu Krstajiću na azijskoj turneji protiv Kine i Južne Koreje.

– “Na nama je da mu obezbedimo da mu bude lakše. Prijateljske utakmice nam služe da se upoznamo sa što više različitih profila selekcija i budemo što spremniji u Rusiji.”

Prema njegovim rečima, sigurno je da postoji prostor da ekipa igra još bolje.

– “Zanosimo se stvarima i činjenicima. Jedna stvar je dobar rezultat, a druga dobra igra. Odigrao sam blizu 100 utakmica za reprezentaciju, a mogu na prste da prebrojim koliko njih je bilo lepo za oko. Ekipa je dostigla svoj maksimum, mora mnogo toga da se promeni, ali možemo da probijemo limit. Napravljen je ogroman uspeh plasmanom na SP i u tome bi trebalo da uživamo i budemo rasterećeni.”

Naglasio je i da, uprkos mestu na velikom takmičenju posle osam godina, nije nestala tenzija.

– “Nikada nismo bili bez pritiska, čak i kada nismo imali šanse da se plasiramo bilo je naboja. To je sve normalno. Teren je jedino merilo vrednosti, na druge stvari ne možemo da utičemo. Poremetili smo atmosferu, ali brzo će se vratiti na staro”, zaključio je Ivanović.

Reprezentacija Srbije u petak igra protiv Kine u Guangdžouu, a četiri dana kasnije u Busanu protiv Južne Koreje.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!