Inter predstavio Nemanju Vidića (VIDEO)

– “Posle devet sezona u kojima sam ostvario sve i kao pojedinac i kao deo tima, trebao mi je novi izazov u karijeri…”

Srpski fudbaler Nemanja Vidić predstavljen je u milanskom Interu na konferenciji za medije.

Vidić je posle osam i po godina napustio Mančester junajted, sa kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, i sada ga čeka novi izazov.

– “Došao sam na tri godine, nadam se da ću odigrati dobro do kraja ugovora, a onda ćemo videti. Najvažnije je sada da se dobro pripremim za sezonu”.

Vidić je objasnio odluku da napusti Mančester Junajted.

– “Posle devet sezona u kojima sam ostvario sve i kao pojedinac i kao deo tima, trebao mi je novi izazov u karijeri. To mi podiže motivaciju, nova zemlja, novi klub, ponovo moram da se dokazujem, to je pravi izazov. Inter sam odabrao zato što je Italija lepa zemlja, blizu kuće, mogu da naučim još jedan jezik, što će mi pomoći u životu”.

Dugo je Inter važio za – “argentinski” tim. Sada je postao – “slovenski”, sa Vidićem, Kovačićem, Kuzmanovićem, moguće i Jovetićem u bliskoj budućnosti.

– “Nije važno odakle su igrači, bitno je da li su dobri ili loši igrači. Drago mi je što je toliko ex-Yu igrača ovde, lakše ću se adaptirati”.

Inter je prošlu sezonu završio daleko od vodećeg trojca.

– “Cilj nam je da se razvijamo, kao pojedinci i kao tim. Inter je veliki klub i daćemo sve od sebe da postignemo bolji rezultat nego prošle godine. Čak i da sam ostao u Mančester Junajtedu ne bih igrao LŠ. Nikada sam se nisam plašio da nešto probam i budem deo nečega novog, to sam uvek govorio. Iako ne igramo LŠ, igraćemo LE i tu ćemo imati mečeve. Mislim da Inter ima veliki tim, oko 30 kvalitetnih igrača. Svi će igrati i dobiti šansu, tako da neće biti problem igrati u tri takmičenja istovremeno”.

Vidić je objasnio da zajednička igra odbrane znači više nego bilo koji pojedinac.

– “Sistem je važniji od igrača. U svim klubovima za koje sam igrao bilo je tako, i kada sam najbolje igrao, zavisio sam od saigrača. Sve zavisi od sistema, kvaliteta igrača kao grupe i dobre atmosfere. To će nam biti cilj da uspostavimo”.

Valter Macari najčešće igra sa tri igrača u odbrambenoj liniji.

– “Gledao sam nekoliko mečeva prošle godine i video nekoliko talentovanih igrača. Do sada nisam igrao sa 3 igrača u zadnjoj liniji, ali kada ste defanzivac, u svakom sistemu radite isto. Adaptiraću se na sve što trener bude tražio”.

Italijanske medije interesovalo da li je Vidića tražio i Milan, kao i to da li se Čičarito, koji želi da ode iz Mančester junajteda, raspitivao o Interu kod njega.

– “Nekoliko klubova je htelo da me dovede, ali Milan nije bio među njima. Čičarito me još uvek ništa nije pitao o Interu”.

Još uvek nije poznato koji broj će u novom klubu nositi Nemanja.

– “Nikad nisam pričao o broju. Biću srećan ako opet dobijem 15, ali nemam problema sa tim i ako mi daju neki drugi”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!