Hrvatska protiv Srbije ne sme da igra u “kockastom” dresu!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zabranila je reprezentaciji Hrvatske da protiv Srbije nastupi u čuvenim “kockastim” dresovima.

Hrvatska će protiv Srbije igrati u gostujućoj varijanti plavih dresova zbog pravila FIFA i UEFA, dok će “orlovi” na teren Maksimira istrčati u, takođe rezervnoj, beloj garnituri dresova.

Srbija je mogla da nastupi i u crvenoj varijanti, ali dogovor hrvatskog i srpskog saveza je da izabranici Siniše Mihajlovića ipak igraju u belim dresovima.

Problem je što je prvi hrvatski dres dvobojan, s crvenom i belom bojom,  zbog čega “vatreni” ne mogu da igraju utakmice u svom prvom dresu protiv svake reprezentacije koja sadrži crvenu ili belu boju dresa.

Neke selekcije, poput Turske pa i Srbije, i na domaćem i gostujućem dresu imaju ili crvenu ili belu boju. Zbog toga je Hrvatska primorana da protiv tih reprezentacija i na domaćem terenu igra u gostujućoj opremi.

Međutim, za utehu našim komšijama može da posluži podsećanje da su dve najvažnije pobede u istoriji hrvatskog fudbala, nad Nemačkom i Holandijom na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, ostvarene baš u plavim dresovima.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!