FSS: U Kruševcu nije bilo rasizma

Vezivanje viđenog incidenta – tuče između članova dve ekipe sa rasizmom apsolutno nema nikakvog osnova i smatramo ih potpuno zlonamernim – navode u FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) negirao je da je na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu bilo vređanja gostujućih igrača na rasnoj osnovi.

– “FSS najkonkretnije odbija i demantuje da je na stadionu u Kruševcu, pre i za vreme utakmice, bilo ma kakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta – tuče između članova dve ekipe sa rasizmom apsolutno nema nikakvog osnova i smatramo ih potpuno zlonamernim” – navodi FSS.

Nacionalni savez ističe da u prilog ovoj tvrdnji idu i preliminarni izveštaju službenih lica sa utakmice.

– Niko od njih, ni u jednom trenutku nije pomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših fudbalskih prijatelja iz Engleske odnese pobedu nad širenjem dezinformacija – kaže se u saopštenju.

Engleska je sinoć slavila protiv Srbije sa 1:0 u revanšu baraža za plasman na EP.

FSS podseća da je tokom svih 90 minuta atmosfeta bila normalna, a da je po završetku meča igrač Engleske Deni Rouz nepristojno gestikulirao ka navijačima Srbije.

– I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri, Deni Rouz se krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno poneo ka navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu, zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostaviće se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio – konstatuje FSS.

Savez navodi da će, nevezano od daljih koraka UEFA, sam pokrenuti interni disciplinski postupak i na osnovu svih izveštaja kazniti krivce.

– Takođe, kao olakšavajuću okolnost nećemo prihvatiti ni činjenicu da su naši igrači i članovi stručnog štaba bili isprovocirani potezom Rouza, jer nasilju nije mesto na sportskim priredbama. Iskreno, istovetnu istragu očekujemo i sa strane FA Engleske – zaključio je FSS.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!