FSS se neće žaliti na kaznu zbog Đenove

Fudbalski savez Srbije se neće želiti na kaznu Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA), saznaju „Večernje novosti“.

U sredu je obrazloženje kazne je stiglo u srpsku ‘kuću fudbala’, a rok za podnošenje žalbe je prolongiran.

– “Da, ostavljena nam je mogućnost da do četvrtka u podne podnesemo žalbu, ali ja ne bih davao nikakav komentar dok se ne dogovorimo šta nam valja činiti”, rekao je generalni sekretar Zoran Laković.

Laković će u četvrtak, po drugim pitanjima biti u Švajcarskoj, što ne znači da se neće upustiti i u detalje (ne)očekivane potvrde kazne koja iznosi 100.000 evra i odigravanje jedne utakmice bez prisustva gledalaca, i to protiv Severne Irske, plus još jedan meč uslovno. Uz 3:0 za Italiju zbog neodigranog meča u Đenovi.

Međutim, iako u FSS smatraju da je kazna preoštra i da nije doneta na osnovu argumenata, čini se da sve ostalo govori da bi žalba bila bespredmetna. Naime, Fudbalski savez Italije se neće žaliti, baš kao ni komesar koji je predložio da se Srbija kazni sa tri utakmice bez navijača.

Pre izricanja kazne, naša delegacija u sastavu Zoran Laković i Ivan Ćurković u Nionu sve je potanko, uz video-snimke, obrazložila, a Disiplinska komisija je predloženu kaznu smanjila za dve utakmice. I to je bio ustupak, s obzirom na to da je UEFA stroga i da to retko čini, pa su izgleda u FSS shvatili da bi bilo bolje da odustanu od žalbe, jer postoji mogućnost da se ona i poveća.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!