Filip Stojković: Ostaje žal za dresom Srbije

Fudbaler Rapida iz Beča Filip Stojković u intervjuu za SPOX-Austrija govorio je o dolasku u klub iz glavnog grada Austrije, reprezentaciji Crne Gore, Dejanu Savićeviću.

Novinare je zanimalo kako se uopšte desio njegov transfer iz Crvene zvezde u Rapid.

“Sportski direktor Zoran Barišić je tražio pojačanje na poziciji desnog beka. Pokazao je interesovanje za mene. Takođe, meni je jako bila potrebna promena sredine. Igrao sam u Crvenoj zvezdi više od dve godine. Proslavio sam brojne uspehe, radovao se ulasku u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Odlučio sam se za novi izazov”, rekao je Stojković, pa potom prokomentarisao bivša velika imena jugoslovenskog fudbala koja su igrala u Rapidu.

“Velika imena su igrala u Austriji, to me posebno motiviše da budem još bolji. Od svih tih imena, Dejan Savićević mi je bio uzor. On je bio član Rapida. Zbog njega sam i prihvatio ideju da igram za reprezentaciju Crne Gore“.

Kao logično pitanje nametnulo se u kakvim je odnosima sada sa Dejanom Savićevićem, predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, s obzirom da u državni tim te države nije pozivan od kad je odbio da igra utakmicu protiv reprezentacije FS Kosova.

“Jako sam srećan što nisam igrao tu utakmicu. Ponosan sam na tu odluku. Ponovo bih isto uradio. Crna Gora mi je mnogo dala. Mnogo lepih uspomena imam na tu zemlju i reprezentaciju. Ne žalim što sam igrao za tu državu. Međutim, žao mi je što nisam bio strpljiviji i čekao poziv srpske federacije. Za Savićevića imam samo reči hvale. Odlično se slažemo. Naravno, uoči meča sa FS Kosova smo imali intenzivnu raspravu. Međutim, podržao me je u svakoj odluci, pa i toj. Znao je da moram da se vratim u klub“, rekao je između ostalog Stojković.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!