FIFA: Odluka o Kosovu u martu

Izvršni odbor Svetske fudbalske federacije (FIFA) u martu će doneti odluku o zahtevu Fudbalskog saveza nepriznatog Kosova da igra međunarodne utakmice.

Čelnici FSS ponovili su u Cirihu da je neprihvatljivo da FS Kosova i Metohije bude primljen u članstvo FIFA i UEFA, dok se status južne srpske pokrajine ne reši u UN.

Odlaganje donošenja odluke prema stavu FSS garantuje pozitivne vesti iz Niona.

Stavovi koje su predstavnici FSS izneli svode se na nemogućnost i neprihvatanje prijema FSKiM u međunarodne fudbalske organizacije dok se ne reši status južne srpske pokrajine u Ujedinjenim nacijama.

FSS je ponovio zahtev da se zabrani odigravanje bilo kakvih utakmica reprezentacije KiM sa republikama bivše Jugoslavije, kako na teritoriji KiM, tako i na teritorijama drugih, međunarodno priznatih, država.

Posle iznošenja stavova od strane predstavnika dve delegacije, čelnici FIFA su obavestili prisutne da će odluka o ovom pitanju biti razmatrana i donesena na narednim sastancima najviših tela organizacije, Odbora za hitna pitanja FIFA koji će biti održan sledeće nedelje i Izvršnog komiteta FIFA, zakazanog za sredinu marta.

Premijer Republike Srbije Ivica Dačić prethodno je izjavio da očekuje velike pritiske povodom odluke FIFA.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!