Ćurčić ide u Dortmund po Subotića!

Selektor fudbalske reprezentacije posle obilaska igrača koji nastupaju u Engleskoj i Italiji odlazi u Nemačku

Krajem marta naše najbolje fudbalere očekuje važan ispit u Lisabonu protiv Portugalije. Od tog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. umnogome zavisi sudbina našeg tima, kada je u pitanju odlazak u Francusku.

Novi selektor Radovan Ćurčić, naslednik Dika Adokata, krajem prošle godine obišao je reprezentativce koji nastupaju u Engleskoj i Italiji.

Dane odmora trenutno provodi u rodnoj Ivanjici, a na naše pitanje šta ima novo, odgovara:

– “Za novim još uvek tragamo. Uglavnom se koncentrišem na važne stvari a to je da na što bolji način dočekamo utakmicu sa Portugalijom. Ozbiljna priprema je praktično počela onog momenta kada sam imenovan na ovu važnu funkciju.”

Kakav je plan u novoj sezoni?

– “Početkom februara ću boraviti u Nemačkoj gde ću se sresti sa Nevenom Subotićem, koji igra u Borusiji iz Dortmunda, i Matijom Nastasićem koji je nedavno prešao u Šalke. Očekuju me važni razgovori, posebno sa Subotićem, jer smatram da je takav fudbaler potreban našem timu.”

Kako trenutno provodite slobodno vreme, s obzirom da je pauza u našoj ligi?

– “Svaki slobodan trenutak koristim da budem uz porodicu. Tradicionalno smo zajedno na početku kada se slave praznici. Trenutno pratim englesku i nemačku ligu i uživam u dobrom fudbalu.

Od utakmice sa Portugalijom nam zavisi sudbina u kvalifikacijama?

– “Jasno je da tu utakmicu ne smemo da izgubimo. Verujem u igrače koje imamo, siguran sam da su i oni svesni zadatka koji nam je postavila fudbalska Srbija. Ako prođemo Portugalce (29. marta) sve će biti drugačije i protiv Danaca 13. juna iako im idemo u goste i sa Jermenima 4. septembra bez obzira što ih dočekujemo pred praznim tribinama. Optimista sam i pred duele sa Albanijom u gostima 8. oktobra i tri dana kasnije kada u poslednjoj utakmici kvalifikacija dočekujemo Portugalce. Nemamo drugog izbora nego da verujemo u ono što radimo – istakao je selektor Srbije u fudbalu Radovan Ćurčić na početku nove godine.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!