Bez gostujućih navijača na Maksimiru i Marakani

Predstavnici FSS HNS dogovorili da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama između Srbije i Hrvatske neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača

Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske saopštili su da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača.

Predstavnici FSS i HNS održali su 28. i 29. januara u Zagrebu zajednički sastanak na kojem su razmotrili i dogovorili sportske i bezbednosne detalje kako bi utakmice protekle u najboljem redu.

– “U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A izmedu Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujucih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno delovanje”, navodi se u saopštenju FSS.

Tokom sastanka u Zagrebu potpisan je Sporazum, koji će biti primenjivan za oba predstojeća meča, a odnosi se na gostujuće navijače.

– “Domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujucih navijaca, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima. Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor”, dodaje se u saopštenju.

Utakmice Hrvatska – Srbija biće odigrana 22. marta na Maksimiru u Zagrebu, dok je meč u Beogradu na programu 6. septembra.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!