Antić: Verujem u moje momke

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da su ga igrači radom na poslednja tri treninga “primorali” da bude optimista pred meč sa Australijom.

“Optimista sam zbog načina na koji su momci odradili poslednja tri treninga. Ta tri treninga mogu da kvalifikujem kao najbolje od kada se družimo i oni su najbolji indikator raspoloženja i želje igrača”, rekao je Antić.

“Ta tri treninga su bila vrhunska, svaki je igrač maksimalno učestvovao u njima i to nam daje pravo da verujemo da nećemo imati nikakvih problema sa ritmom igre, niti sa formom, niti sa pasom. Optimista sam na realnim osnovama”, dodao je selektor “orlova”.

Srbiji bi pobeda nad Australijom donela siguran plasman među 16 najboljih ekipa na Mundijalu, a u slučaju povoljnog rezultata u drugom duelu Grupe D između Gane i Nemačke dovoljan bi joj bio i bod.

“Već sam rekao da ne sme da bude kalkulacija. Važno je samo da znamo da nas pobeda vodi u drugi krug. O Gani i Nemačkoj nismo ni pričali”, rekao je Antić, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li je Srbija favorit u meču sa Australijom.

“Svesni smo činjenice da nam se pruža istorijska šansa i učinićemo sve da budemo na tom nivou. Ali nikad ne bih stvarao dodatan pritisak kod igrača, neku situaciju moranja. Verujem u moju selekciju, verujem u moje momke. To je iskreno, nije farsa”, istakao je Antić.

Selektor Srbije je rekao i da je već odredio startnih 11 igrača za meč trećeg kola Grupe D.

“Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu”, bilo je sve što je Antić želeo da kaže o startnoj postavi.

Dodao je da ekipu ne sastavlja tako da bi je prilagodio rivalu, iako vodi računa o protivniku.

“Uvek se najviše bavimo nama”, rekao je Antić i naveo da sve potrebne informacije o Australiji ima još od ranije.

“Imaju izuzetno veliki moral, sportsku kulturu i sigurno će na teren izaći sa velikim motivom. Pokazali su izuzetnu stabilnost i neće sigurno promeniti svoj odnos prema igri. Vratiće im se Tim Kejhil, realna je pretpostavka da će i Džošua Kenedi biti starter, ali ostavimo to njima. Bavimo se protivnikom, ali pre svega nama”, ponovio je Antić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!