Antić: Ne osećam se kao neko ko će biti smenjen

“Svestan sam svoje obaveze. Sa igračima sam podelio trenutnu situaciju i ništa nas ne remeti”, ne haje selektor za najave da će biti smenjen.

Radomir Antić odlazi posle prijateljske utakmice sa Grčkom. Naslediće ga Lotar Mateus ili Slavoljub Muslin ili Ljupko Petrović ili Ilija Petković, danima unazad tvrde beogradski mediji.

Međutim, Antić o tome uopšte ne razmišlja, već sprema reprezentaciju za meč sa Grčkom u sredu od 20.30 na stadionu Partizana.

“Ne mogu da negiram da nam je taj ambijent nametnut. Svestan sam svoje obaveze – ja sam selektor. Sa igračima

sam podelio trenutnu situaciju i ništa nas ne remeti. Radomir je ovde da brani interes reprezentacije i kulture srpskog fudbala. Ne obazirem se na stvari na koje ne mogu da utičem”, počeo je priču selektor Srbije, na konferenciji za medije na kojoj je udarna tema bio njegov mogući odlazak.

Na pitanje da li je evidentan problem na relaciji sa čelnicima FSS, oko smanjenja ugovora ili međusobnih odnosa, Antić je odgovorio:

“Ja ne ulazim u polemiku. To morate da pitate one koji su je stvorili”.

Predsednik Saveza Tomislav Karadžić je odmah posle eliminacije sa Mundijala najavio brojne revizije, kao i razgovor sa selektorom oko smanjenja finansijskog dela novog ugovora, potpisanog početkom godine.

“Selektor ima dovoljno godina i iskustva. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo i stojim iza onoga što sam potpisao. Mišljenje ću da zadržim za sebe”, odgovorio je Antić.

On se ne boji da u novom ugovoru postoji “kvaka”, zbog koje bi FSS mogao da ga raskine posle potvrde kazne FIFA od četiri meča zabrane vođenja reprezentacije. Takođe, “na teret” mu se stavlja i to što nije vodio ekipu na gostovanju u Japanu.

“Imam potpuno poverenje u profesionalca koji je radio na ugovoru”.

Antić i dalje tvrdi da je kazna FIFA drakonska i da je nije zaslužio, ali i da neće biti problem da reprezentacija odigra četiri kvalifikacione utakmice bez njega na klupi. O tome je razgovarao sa saradnicima.

“Dve godine smo zajedno… Nismo stručni štab koji improvizuje. Rad nam je konstantan”.

Prvi srpski stručnjak podseća da ima pravo na novu žalbu nadležnim organima svetske kuće fudbala. Upitan da li će je FSS napisati i poslati na adresu FIFA, Antić je odgovorio:

“Ne bih ulazio u detalje. Kazna je rigorozna i neprimerena. Zato sam da se žalimo dok ne dođemo do pravog rešenja”.

Svi njegovi izabranici su ga podržali. Iako kažu da nisu nadležni da odlučuju o selektoru, svi bi voleli da nastave saradnju sa Antićem.

“Zajedno smo dve godine i to dovoljno govori. Od prvog dana se saradnja zasnivala na povratnoj komunikaciji. Ja sam familijaran čovek i znam kakav mir u kući treba da bude. Znam i kako je biti odgovoran za porodicu. Stvorena je porodična atmosfera od prvog dana i to nije lažno”.

Publika bi na utakmici sa Grčkom mogla da održi “referendum” i kaže šta misli o selektoru.

“Mogu samo da budem zahvalan navijačima, koji su aktivno učestvovali u svemu što smo do sada uradili. Evo, dobio sam telegrame podrške iz Berlina, Beča, Čikaga, Banjaluke… Nikad nisam sumnjao u ono što radim, a imam privilegiju da radim ono što volim. Moje mesto je odgovorno, tako sam ga i shvatio od prvog dana”.

Na pitanje da li očekuje skori razgovor sa čelnicima FSS, Antić je u svom stilu rekao:

“Očekujem da utakmica sa Grčkom protekne u lepoj atmosferi i da pobedimo. Sve ostale priče idu ka vodama koje mi ne odgovaraju”.

I za kraj, Antić je dodao da se ne oseća kao da će uskoro biti smenjen.

“Čitajući novine, trebalo bi tako da se osećam, ali se ne osećam. Savest mi je mirna”, zaključio je Radomir Antić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!