Albanci i dalje odbijaju da pošalju spisak

Dan pre isteka roka za dostavljanje spiska navijača koji dolaze u Beograd, iz Albanije nema odgovora.

U Fudbalskom savezu Srbije nisu spokojni zbog neažurnosti albanske federacije, iako preduzimaju sve mere da zajedno sa MUP-om obezbede najavljenih 1.200 pristalica gostiju.

– Tražili smo spisak sa imenima navijača, brojevima pasoša i adresom stanovanja, zatim maršrutu kretanja, vrstu prevoza, vreme dolaska, granični prelaz na koji stižu i još neke podatke – čudi se Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost FSS.

Mobilnost vlada i u Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je nadležno za obezbeđenje gostujućih navijača izvan sektora stadiona Partizana. Bez kompletne informacije o njihovom dolasku organi reda ne mogu da naprave ni plan njihovog praćenja i obezbeđivanja do mesta igranja.

– Prvi bezbednosni prsten biće već na prilazima stadionu, kod Autokomande, pa niko bez ulaznice neće moći da prođe. Drugi bi bio u neposrednoj blizini stadiona, a završna kontrola sa pretresom obavlja se na ulazima. Ništa neće biti prepušteno slučaju jer vidimo kako je Partizan prošao.

Ako gosti dobiju mogućnost da prate utakmicu, biće smešteni u “kavez” na severu, a sa zapada i severa nalaziće se i tampon-zone sa po 1.000 sedišta.

FS Kosova: Sve ide preko Albanije, mi nemamo veze

U FS Kosova imaju informacije da neki navijači žele na utakmicu u Beograd.

– Sve ide preko Albanije. Oni koji navijaju za njihovu reprezentaciju odlaze preko granice i tamo nabavljaju karte. Spisak s tim podacima treba da bude poslat i u sedište UEFA u Nionu, od tog pravila nema odstupanja. Ako na vreme ne dobijemo sve tražene podatke o putnicima, albanski navijači neće moći da uđu na stadion! – rekao je Fazli Beriša, portparol FS Kosova.

FS Albanije: Dajte nam ulaznice bezuslovno

– Nikada niko nije tražio da dostavimo imena navijača. Ne želimo da ih prikupimo. Imamo navijače širom Evrope i njima se ne sme uskratiti pravo da gledaju nacionalni tim. Ulaznice nam dostavite bezuslovno.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!