Advokat: Zadržaću formaciju 4-2-3-1

Advokat je rekao da neće menjati formaciju, koju je postavio njegov prethodnik Siniša Mihajlović, ali da će ekipu voditi na drugačiji način, jer je u kvalifikacijama za EP najvažnije da se ostvari rezultat.

– “Zadržaću formaciju 4-2-3-1, ali ću ekipu voditi na drugačiji način. Moramo da naš kvalitet podignemo na viši nivo i budemo težak protivnik svakom rivalu. Najvažnije je da gledamo sebe, da uvek pokažemo najviše što možemo i da ostvarimo rezultat”, rekao je Advokat na konferenciji za medije u hotelu Hajat.

On je dodao da je za predstojeći prijateljski meč sa Francuskom pozvao igrače koji su u prethodnom periodu nastupali za državni tim, ali i da će u budućnosti biti prostora i za neke druge.

– “Pogledao sam sve utakmice A i mlade reprezentacije u poslednje dve godine i odlučio da pružim šansu praktično istim igračima. Moram da kažem da moj prethodnik nije promašio nikog da pozove, ali naravno biće prostora i za neke druge ukoliko se nametnu. Srbija ima sličnu situaciju kao Holandija, kvalitet je skoncentrisan u inostranim klubovima, ali to može da bude i dobro jer mladi dobijaju šansu u nacionalnom prvenstvu”, istakao je holandski stručnjak.

Advokat je posebno obrazložio poziv Zdravku Kuzmanviću, koji nije bio u planu prethodnog selektora Mihajlovića, kao i vršioca dužnosti selektora Ljubnika Drulovića, koji je vodio ekipu na turneji po Americi.

– “Kad neko tako mlad odigra 46 utakmica za reprezentaciju, to mora da znači nešto. Ovo je prava prilika da ga vidim, na njegovoj poziciji mada je i utakmice koje sam gledao na turneji Intera u SAD odigrao veoma dobro, iako je igrao na levom krilu što nije njegovo pravo mesto”, naveo je Advokat i dodao da je Neven Subotić tražio da ostane u Dortmundu i radi po posebnom programu kako bi se što pre oporavio, kao i da nije bilo razgovora sa Nemanjom Vidićem o povratku u nacionalni tim, ali da ne zna šta će biti sutra.

Kada je u pitanju predstojeći prijateljski meč sa Francuskom, Advokat je rekao da očekuje interesantnu utakmicu.

– “Važno je da na pravi način otovrimo novi ciklus, o kvalitetu rivala se sve zna, dolaze u skoro najjačem sastavu, ali pre svega je potrebno da mislimo o sebi i pokažemo šta imamo. Već u oktobru očekuju nas utakmice protiv Albanije i Jermenije i moramo na pravi nači da uđemo u borbu za bodove”, poručio je Advokat.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!