Ništa od gostovanja Srbije u Kataru

Prijateljska utakmica Srbija – Irak, koju FSS nikada zvanično nije ni najavio, neće se igrati 6. decembra, saznaje B92.

Iako niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije pominjao meč sa Irakom beogradski mediji su o duelu kombinovanog tima Srbije sa selekcijom azijske zemlje pisali kao o ‘gotovoj stvari’.

Fudbalska reprezentacija Srbije sledeći meč će igrati u februaru u zvaničnom terminu FIFA a još uvek se ne zna ko će biti rival.

Buru je izazvala najava da bi Siniša Mihajlović mogao da pozove u nacionalni tim i četvoricu kadeta rođenih 1996. godine.

Inače je planirano da u Katar putuju samo igrači iz domaćih klubova, bez fudbalera Partizana koji istog dana igraju sa ruskim Rubinom iz Kazanja u Ligi Evrope.

Srbija je tokom 2012. godine odigrala ukupno jedanaest utakmica, sedam prijateljskih i četiri u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U februaru je na turniru u Kipru pobeđena Jermenija (2:0), sa domaćinom je odigran meč bez pobednika. Ekipu je vodio Radovan Ćurčić.

S obzirom na to da našeg tima nije bilo na Evropskom prvenstvu i sledeća četiri meča bila su prijateljska, sa Sinišom Mihajlovićem na čelu.

Španija (2:0), Francuska (2:0) i Švedska (2:1) bile su bolje od Mihajlovićevog podmlađenog tima, sa Republikom Irskom bilo je 0:0.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvi rezultati bili su dobri, u Škotskoj 0:0, Vels je ubedljivo savladan (6:1) ali su usledili porazi od Belgije (3:0) i Makedonije (1:0).

U poslednjoj utakmici, ponovo prijateljskoj, savladan je tim Čilea, 3:1.