Žigić: Daću sve od sebe za što bržu adaptaciju

Napadač Birminegma Nikola Žigić izjavio je da će dati sve od sebe da se što brže adaptira na uslove u Premijer ligi nakon što sa svojim novim klubom privodi kraju pripreme na Dalekom Istoku.

Reprezentativac Srbije Nikola Žigić je u Birmingem stigao ovog leta za šest miliona funti iz Valensije, a nakon kraćeg odmora posle SP pridružio se saigračima na dvonedeljnim pripremama u Kini i Hong Kongu koje se završavaju danas.

U razgovoru sa engleskim medijima Žigić je istakao da se nada što bržoj adaptaciji na engleski fudbal, prvenstveno kada se radi o fizičkoj spremi.

– “I Primera je dosta zahtevna, ali mislim ne toliko kao Premijer liga gde se po meni igra i nešto brže u odnosu na Španiju. Nadam se da ću zbog toga što pre uhvatiti ritam i brzo se adaptirati, pre svega na fizičkom planu na čemu sam posebno radio tokom treninga. Primetio sam i da ekipa voli pas igru i to je nešto što bi moglo da mi olakša ovaj period”, rekao je Žigić.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je pohvalio i trenera kluba Aleksa Mekliša i izrazio nadu da će njihov odnos biti još bolji kako sezona bude uzimala maha.

– “Očigledno je da se radi o pravom džentlmenu. Ima mnogo iskustva, ali je još uvek voljan da uči i sarađuje. Uveren sam da bih mogao da mu se nametnem”, rekao je Žigić.

Birmingem će sezonu 2010/11 u Premijer ligi otvoriti 14. avgusta gostovanjem protiv ekipe Sanderlenda.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!