Vidić odbio mesto u Muslinovom stručnom štabu

– “Želim ga u svom stručnom štabu, ali on ima druge planove. Zahvalio se na pozivu, a videćemo šta će se dogoditi u budućnosti jer bi on mnogo značio reprezentaciji”, rekao je iskusni strateg

Nakon dolaska Slavoljuba Muslina na kormilo reprezentacije Srbije postavljalo se osnovno pitanje koje on to novitete može da unese u nacionalni tim, pre svega što se tiče igračkog kadra. Ipak, izgleda da bi najviše moglo da ih bude u njegovom stručnom štabu.

Jednino što je do sada bilo poznato jeste da će nekadašnjem treneru Crvene zvezde pomoćnij na klupi nacionalnog tima biti Sergej Gurenko, ali je sam selektor u intervjuu za dnevni list Kurir otkrio jednu veliku želju u stručnom štabu, a to je proslavljeni srpski as Nemanja Vidić.

– “Želim ga u svom stručnom štabu, ali on ima druge planove. Zahvalio se na pozivu, a videćemo šta će se dogoditi u budućnosti jer bi on mnogo značio reprezentaciji. Sa mnom će sigurno biti Sergej Gurenko, a pored njega ću imati još dva pomoćnika, osobu zaduženu za skautiranje protivnika i trenera golmana, o imenima ne bih sada”, kaže Muslin za Kurir.

Radiša Ilić trener golmana

Ipak, Sportski žurnal saznaje da je Muslin već odabrao trenera golmana, a to će biti doskorašnji član stručnog štaba Partizana i bivši golman crno-belih Radiša Ilić. On je sa stručnim radom u Partizanu počeo u januaru 2013. godine, ubrzo nakon okončanja golmanske karijere, a klupu crno-belih napustio je pre mesec dana kada ga je na tom mestu nasledio Nemanja Jovšić.

Tokom kompletne karijere Slavoljuba Muslina su pratile priče o dilovima sa menadžerima, ali on to oštro negira.

– “Nikada u životu nisam imao nikakve veze sa menadžerima. Neko namerno stvara takvu slikui. Pa u Zvezdi sam ulazio u sukobe zbog menadžera. Uz to, nikad nisam vodio srpske igrače sa sobom. Samo sam Branislava Ivanovića doveo u Lokomotivu, što se ispostavilo kao dobar potez. Evo, ispričaću vam ovo. Srđan Bajčetić je počeo da igra tek kad sam postao trener Zvezde. Sećam se da smo išli na neko putovanje i u avionu sedi moj kum, a pored njega čovek vrlo blizak upravi kluba, a možda je bio i njen član, ne znam tačno, i kaže: “Ovaj Bajčetić igra jer je rođak Muslinove žene”. Kakva ludost. Priđem kasnije tom čoveku i pitam kako može tako da priča, a on mi se izvinjava. Eto, to je to. Znam da će tih napada biti ponov, ali naučiš vremenom da se nosiš sa tim”, kaže Muslin za Kurir.

Iskusni strateg najvljuje znatno veću disciplinu u nacionalnom timu i svest kod igrača, kojima neće biti tolerisani odlasci na splavove ili bilo šta slično. Po Muslinovom mišljenu, upravo su igrači krivi za sve loše rezultate u proteklom periodu.

– “Pa ko drugi? Naravno da posle poraza i trener ima krivicu, ali ti momci su na terenu i tebalo bi da se zapitaju zbog čega igraju loše. Činjenica je da oni imaju kvalitet, a da ovo do sada nije bilo loše. E to mora da se promeni”.

Muslin je negirao i da je Tomislav Karadžić bio protiv njegovog dolaska na kormilo reprezentacije.

– “To nije istina. Ali, kao što rekoh, nemam 15 ili 18 godina, ni iluzije da me svi vole. Znam da će mnogi čekati da izbim neku utakmicu, pa da kažu: “Eto, jesmo li rekli da on nije prava osoba za selektora?”. Spreman sam na to”.

Novi selektor najavljuje iste aršine za igrače Crvene zvezde i Partizana.

– “Volim Zvezdu, ali uvek sam pričao da bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde. Mržnja izjeda onog ko mrzi, a ne onog kog mrze, a u sportu nema neprijatelja, već samo protivnika”, zaključio je Muslin za Kurir.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!