This Day in History: 2007-12-06

Na današnji dan, 6. decembra 2007. španski stručnjak Havijer Klemente nije dobio podršku Izvršnog odbora FSS da i dalje obavlja dužnost selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je nakon sastanka Izršnog odbora da Klementeu nije mogao da obezbedi pozitivan ambijent za rad, pa je u takvim okolnostima doneta odluka da se sa njim ne nastavi saradnja.

“Mali Napoleon”, kako su ga Španci nazvali zbog svoje bahatosti i osionosti, nije uspeo da reprezentaciju Srbije odvede na Evropski šampionat 2008. godine. U grupi sa selekcijama Poljske, Finske, Portugala, Belgije, Kazahstana, Jermenije i Azerbejdžana reprezentacija Srbije završila je kvalifikacije kao treća u grupi sa 6 pobeda, 6 remija i 2 poraza

Na rastanku je “otvorio dušu”. Naveo je u svom izveštaju Izvršnom odboru FSS da naši fudbaleri, između ostalog, “nemaju iskustva na najvišem nivou”, “da su igrači fudbalski nedovoljno obučeni još u mlađim kategorijama”, da “u svojim timovima nisu vežbali kolektivnu igru i da nemaju naviku da protiv slabijih rivala igraju maksimalno angažovano”. Dodao je i da nemaju ni praksu na najvišem nivou, da neke važne stvari nisu naučili od svojih trenera, kao što su kolektivna igra u napadu i odbrani…, ali je ukazao i na nezadovoljavajuću individualnu tehniku!

Razloge neuspeha dopunio je činjenicom da na nekim važnim susretima nisu igrali najbolji, poput Stankovića, Žigića…

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!