This Day in History: 2007-09-12

Na današnji dan, 12. septembra 2007. fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da ostane neporažena u Lisabonu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Simao Sabrosa je pogotkom iz slobodnog udarca u 11. minutu doveo domaćina u vođstvo, a Srbiji je bod doneo Bane Ivanović golom u 87. minutu.

U senci rezultata i cele utakmice ostao je nezapamćen skandal na kraju meča, u kojem su učestvovali defanzivac Srbije Ivica Dragutinović i, ni manje-ni više, nego 58-godišnji selektor Portugala, Brazilac Luis Felipe Skolari.

Iznerviran što Portugalci nisu u duhu fer-pleja vratili loptu ekipi Srbije, Dragutinović je posle meča želeo da se “objasni” sa Kvarežmom. U ceo konflikt umešao se i Skolari, koji je pesnicom udario Dragutinovića po licu.

Igrači srpske reprezentacije jedva su smirili Dragutinovića, koji je želeo da se dočepa Skolarija.

“Potez Skolarija je, blago rečeno, nedopustiv. Sramota je da se tako ponaša selektor koji je osvojio prvenstvo sveta. Mislim da bi UEFA morala hitno da se pozabavi ovim slučajem. Ne mogu da shvatim da takav trener ne može sportski da podnese neuspeh. Portugalci su pokazali da ne znaju šta je fer-plej, jer nam nisu vratili loptu kad smo je izbacili da bi se Vidiću ukazala pomoć”, rekao je ljutiti Havijer Klemente.

“Naš prvi nesporazum je nastao je nakon što Kvarežma nije hteo da nam vrati loptu iz auta kada smo je izbacili zbog Vidića. Portugalski selektor je još tada hteo da me isprovocira, ali nisam naseo. Sudija Merk je posle svega meni pokazao crveni katon, a svi su videli da je Skolari mene udario. Očekujem da UEFA promeni tu odluku i kazni Skolarija”, besneo je nakon susreta Dragutinović.

Skolari ima svoje vidjenje dogadjaja, ali srećom televizija je davno izmišljena, pa su se tako svi mogli uveriti da ono što on tvrdi nije tačno:

“Branio sam Kvarežmu. Dragutinović se pojavio ispred mene, ali ga nisam ni pipnuo. Samo sam ga dotakao po kosi”.

Selektor Brazila smatra da je za sve kriv sudija Markus Merk, jer nije reagovao kada je, kako kaže, “Dragutinović napao Kvarežmu”.

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala је Skolarija na četiri utakmice, ali mu je posle žalbe kazna umanjena za jedan meč, i morao je da plati 12.000 evra zbog incidenta na meču, dok je srpski reprezentativac Ivica Dragutinović takođe bio kažnjen zabranom igranja dve utakmice, zbog neprimerenog ponašanja na kraju utakmice.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!