This Day in History: 1977-08-03

 

Na današnji dan, 3. avgusta 1977. u Beogradu je rođen Milan Obradović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i kasnije pomoćnik Mladenu Krstajiću u stručnom štabu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Igračku karijeru započeo u mlađim kategorijama Radničkog sa Novog Beograda, a punu afirmaciju stiče prelaskom u Obilić 1998. godine, kada sa njime osvaja i titulu šampiona Jugoslavije.

Dobre igre su ga preporučile Lokomotivi iz Moskve, gde je proveo naredne 3 sezone. Prvak Rusije 2002. godine, osvajač ruskog Super kupa 2003. Nakon toga su usledile igre za Borusiju Menhengladbah, grčki Akratios, Metalist iz Harkova i Arsenal iz Kijeva.

Za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije odigrao sedam utakmica.

U sezoni 2013-14 nastupao za beogradski Partizan, a ostaće upamćen po autogolu u 145. večitom derbiju koji je rešio pobednika.

Krajem jula 2014. potpisao ugovor sa OFK Beogradom i u jesenjoj sezoni 2014-15 nastupao za tim sa Karaburme. Ipak, posle samo pet mečeva za „romantičare“ objavio je kraj igračke, ali i početak trenerske karijere, nakon što je prihvatio posao pomoćnika Slavku Matiću u Napretku iz Kruševca.

Jedno vreme bio selektor omladinske reprezentacije Srbije, da bi nakon smene selektora Slavoljuba Muslina bio pridružen stručnom štabu Mladena Krstajića pred Svetsko prvenstvu 2018. u Rusiji.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!