This Day in History: 1977-04-14

Na današnji dan, 14. aprila 1977. u Novoj Pazovi je rođen Milivoje Ćirković, nekadašnji reprezentativac i strelac gola sa bele tačke kojim je Partizan eliminisao Njukasl i plasirao se po prvi put u Ligu šampiona.

Ponikao u FK Radnički Nova Pazova (1994-96), igrao za valjevsku Budućnost (1996-97) i beogradski Milicionar (1997-99). Od 1999. igrao u Partizanu, sa kojim je osvojio tri titule šampiona (2002, 2003, 2005) i jedan Kup Jugoslavije (2001).

Istorijski duel sa Njukaslom i sjajni begovi kraj aut linije vinuli su Milivoja Ćirkovića u orbitu i obezbedili su mu mesto u reprezentaciji. Kada se činilo da će brzonogi defanzivac dodirnuti zvezde, stigle su povrede i selidba na klupu, pa zatim i na tribine. Tri puta je doživljavao teške povrede igrajući za reprezentaciju. Imao je jedan prelom noge i dve teške povrede mišića. Uvek mu je trebalo mnogo vremena da se vrati na teren. Dva puta su pauze trajale po tri meseca. Očekivao je da bi odlazak u Nemačku mogao da predstavlja i neku vrstu nagrade zbog svega što je doživeo u plavom dresu, ali je poziv izostao.

Uprkos tome što nije igrao na Svetskom prvenstvu 2006., Ćirković je uspeo da uđe u istoriju srpskog fudbala. Njegovim golom sa bele tačke Partizan je eliminisao Njukasl i plasirao se u Ligu šampiona.

– “Ajmo, Milivoje”… Još uvek se kao melodija na mnogim mobilnim telefonima čuje kultni komentar reportera RTS koji je na vreme “prozvao” čoveka koji je direktno otvorio Partizanu vrata Lige šampiona.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!