This Day in History: 1971-04-04

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Jugoslavija – Holandija 2:0 (1:0)

Na današnji dan, 4. aprila 1971. fudbalska reprezentacija Jugoslavije savladala je selekciju Holandije 2:0 (1:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 1972. u Belgiji.

Na stadionu kod stare Plinare u Splitu, pred više od 15.000 navijača, Jugoslavija je do pobede došla golovima Jurice Jerkovića u 9. i Dragana Džajića u 84. minutu.

Selekciji Holandije, koja će na dva naredna Svetska prvenstva nastupati u finalu, selektor Vujadin Boškov suprotstavio je sledeći sastav: Radomir Vukčević, Miroslav Pavlović, Dragoslav Stepanović, Zoran Antonijević (od 65′ Ljubiša Rajković), Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković, Jure Jerković, Josip Bukal (od 65′ Nenad Bjeković), Jovan Aćimović i Dragan Džajić (kap).

“Plavi” su bez poraza okončali kvalifikacije i završili na prvom mestu u grupu u kojoj su još bili Holandija, DR Nemačka i Luksemburg.

Nažalost, u četvrtfinalnim utakmicama za plasman na finalni turnir Evropskog prvenstva, SSSR je bez problema osigurao igranje u završnici sa 0:0 u Beogradu i 3:0 u Moskvi.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!