This Day in History: 1941-04-20

Na današnji dan, 20. aprila 1941. u Priboju na Limu je rođen Mustafa Hasanagić, centarfor čuvene generacije ‘Partizanovih beba’ i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Hasanagić je u Partizan došao 1961. godine iz FK FAP iz Priboja na Limu i u Partizanu je proveo narednih devet godina svoje profesionalne fudbalske karijere. Za Partizan je odigrao 104 prvenstvenih utakmica i postigao 55 golova.

Sa Partizanom Hasanagić je osvojio dve titule šampiona Jugoslavije i to u sezonama 1962/63 i 1964/65. Sa ekipom Partizana je ostvario i svoj najveći uspeh, igrao je u finalu Kupu šampiona 1966. godine u Briselu protiv Real Madrida iz Madrida.

Posle Partizana, 1969. godine Hasanagić nalazi angažman u Švajcarskoj u Ženevi gde se na godinu dana pridružuje Serventi, a već sledeće sezone odlazi u FC La Chaux-de-Fonds iz istoimenog grada u Švajcarskoj. Tu i završava svoju aktivnu igračku karijeru, mada je još igrao i u Siriji gde je bio igrač-trener.

Za najbolju selekciju Jugoslavije, Hasanagić je odigrao pet utakmica. Debi je imao 7. novembra 1965. godine na kvalifikacionoj utakmici za svetsko prvenstvo protiv Norveške u Beogradu. Jugoslavija je odigrala nerešeno 1:1. Oproštaj od reprezentacije, Hasanagić je imao 3. maja 1967. godine na utakmici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1968 u Italiji, protiv Nemačke (1:0) u Beogradu.

Posle fudbalske karijere, Mustafa Hasanagić se bavio ugostiteljstvom, kao vlasnik jednog od prvih kafića u Beogradu, simbolično nazvanom “Crno-bela devetka”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!